You are here

Sulteløn: Fornyet kritik af 300-timersreglen

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen blåstempler 300-timersreglen ved hjælp af rapporter, han selv har bestilt. Men den køber oppositionen på Christiansborg ikke.

Af to nye rapporter fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) og Anvendt KommunalForskning (AKF) fremgår det:

  • at næsten seks ud af 10 af dem, der har mistet kontanthjælpen, må låne penge af familie og venner
  • at hver femte undlader at betale husleje og regninger for el, gas og telefon.

Fornyet kritik af 300-timersreglen (Information.dk) (25. juni 2008)

AKFs pressemeddelelse om deres rapport:
300-timers-reglen: Et prik på skulderen (24. juni 2008)
Selve rapporten:
Struktureret indsats eller håndholdt praksis?
– Kommunernes erfaringer med implementeringen af 300-timers-reglen

Af Jensen, Kræn Blume

Hvordan har kommunerne håndteret implementeringen af 300-timers-reglen? Undersøgelsens konklusioner peger på, at 300-timers-reglen på flere områder har været en udfordring for kommunerne.

Ikke mindst fordi implementeringen er faldet sammen med strukturreformen og etableringen af jobcentrene i de enkelte kommuner.

Derudover har selve fortolkningen af lovgivningen i forhold til, hvem der har været omfattet af reglen også været kompliceret. 300-timers-reglen har dog samtidig været et prik på skulderen til de berørte kontanthjælpsmodtagere, men også til jobcentrene om at få taget målrettet fat i de kontanthjælpsmodtagere, der har været i systemet i mange år.

Konklusionerne bygger på en spørgeskemaundersøgelse og en interviewundersøgelse blandt landets kommuner foretaget af AKF i 2007/2008 kombineret med registerdata.

SFIs undersøgelse er omtalt her:
2/3 del af frakendte uden indtægt som følge af 300 timers reglen


Det er godt nok noget af et prik, der vil noget ! Fjernelse af halvdelen af hustandsindkomsten for en familie med begge ægtefæller på kontanthjælp kan ikke siges at være andet end et lille prik. Det er tværtimod den totale overgivelse til vilkårligheder og udsigt til at miste boligen på sigt for 20% af de berørte.

Der var engang, hvor der var en velfærdsstat med et socialt sikkerhedsnet i Danmark. Det er der ikke mere. Nu må familier efter 2 år på kontanthjælp gå for lud og kold vand i bogstaveligste forstand !

Fogh gør noget ved fattigdommen. Han skaber den !