You are here

2/3 del af frakendte uden indtægt som følge af 300 timers reglen

En tredjedel af de personer, som bliver frakendt kontanthjælpen, kommer i job, mens et lige så stort antal af især indvandrerkvinder helt mister tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesministeren har ingen betænkeligheder ved, at 95 procent af de personer, som får frakendt kontanthjælpen, er indvandrere, og at en tredjedel bliver hjemmegående.

Ifølge SFIs undersøgelse er det de svageste ledige og især indvandrere, der mister kontanthjælpen som følge af 300-timers-reglen. Knap halvdelen af de berørte personer tilhører den såkaldte matchgruppe fire, som består af folk, der ofte har andre problemer end ledighed og kun kan udføre job, der stiller begrænsede krav til deres kompetencer.

SFIs undersøgelse viser, at 20 procent af de personer, som har fået
frakendt deres kontanthjælp, har undladt at betale husleje inden for de
seneste tre måneder.

Hver tredje uden kontanthjælp får job (Berlingske.dk)

Artiklen sker med baggrund af en undersøgelse fra det Nationale Forskningscenter for Velfærd:
300-timers-reglen (Sfi.dk)

Det vil sige, at 2 ud af 3 ikke har nogen form for indtægt og dermed har familierne fået halveret sin indkomst efter den administrative frakendelse af kontanthjælp. At 20 procent ikke har betalt sin husleje er også en enorm omkostning ved 300 timers reglen. Beskæftigelsesministeren kalder reglen for en succes.

Ja, hvis armod er målet.