You are here

seniorjob

Ældre over 55 år har ret til seniorjob i kommunerne. Blandt andet for at forhindre at de som følge af dagpengeforringelserne står uden indtægt som led i finansloven for 2013.

Seniorjob selv med udbetalt efterlønsbidrag

Læserbrev i Vejle Amts Folkeblad / Horsens Folkeblad den 25. januar 2013 af Flemming Leer Jakobsen:

I forbindelse med finansloven for 2013 kom Enhedslisten igennem med et krav om seniorjob i kommunerne til fordel for ældre, der mister dagpengene fra 1. januar 2012 til 30. juni 2013 efter det fyldte 55. år. Det selv om vedkommende eventuelt har fået udbetalt efterlønsbidrag & har meldt sig ud af A-kassen med skæringsdatoen den 16. november 2012. Kravet for at kunne i betragtning til seniorjob er, at vedkommende ville have været berettiget til efterløn med de ændrede regler for efterløn.Ved at henvende sig til A-kassen & efterbetale A-kassebidrag kan man igen komme i betragtning til et seniorjob.

Fristen for at blive en del af denne ordning er den 31. marts 2013 ved henvendelse til sin tidligere A-kasse. Aftalen giver desværre ikke ret til efterløn, men alene ret til seniorjob. Dette hjælper en lille andel af de dagpengeramte, men Enhedslisten vil fortsat arbejde på at forsøge at ændre regeringens kynisme til den igangværende dagpengemassakre. 

Flemming Leer Jakobsen
Medlem af Enhedslisten Vejle 

Imellem 1/3-del & halvdelen af pedeller ansat med løntilskud

Løntilskud, fleksjob og seniorjob giver nemlig trængsel i pedellernes kafferum.

I 77 ud af 98 kommuner er mere end hver tredje teknisk service-medarbejder ansat på særlige vilkår. I ti kommuner er det ligefrem mere end halvdelen.

Det viser en opgørelse fra 3Fs Offentlige Gruppe af medarbejdere indenfor teknisk service i kommunerne

I løbet af det næste halve år kommer der yderligere op til 2.700 mennesker over 55 år. De er faldet ud af dagpengesystemet og har ret til et seniorjob i kommunen.

Subscribe to RSS - seniorjob