You are here

Silkeborg kommune dømt til at betale kr. 500.000,- for at glemme Stine Louise Graae i sygedagpengesystemet

Silkeborg Kommune har tabt en principiel retssag og skal betale en halv million kroner til en kvinde, der røg ud af dagpenge-systemet.

Det var Silkeborg Kommunes ansvar, at 41-årige Stine Louise Graae fra Fårvang pludselig stod uden offentlig forsørgelse, da hun røg ud af sygedagpengesystemet. det skriver Midtjyllands Avis i dag.

Det har byretten i Viborg slået fast, og har derfor givet kommunen besked på at betale en halv million kroner i erstatning til Stine Louise Graae, fordi hun i 29 måneder ikke fik en krone fra kommunen.

I halvandet år - fra februar 2009 til juli 2010 - var Stine Louise Graae »glemt« i sygedagpengesystemet i Silkeborg Kommune, indtil hun mistede retten til sygedagpenge. Byretten har vurderet, at Silkeborg Kommune burde have afklaret Stine Louise Graaes helbredssituation, så hun havde været klar til at påtage sig et fleksjob eller modtage ledighedsydelse ved sygedagpengenes udløb.

/ Kommune skal betale halv million i erstatning (Mja.dk) (4. marts 2014)

Tillykke med delsejren, Stine Louise Graae.

Det er Ingeniørforeningen, som har ført sagen for Stine Louise Graae.

/ Kommunalt smøl udløser stor erstatning (Ida.dk) (6. marts 2014)

Desværre vil Silkeborg kommune ikke anerkende sig sit ansvar & det ser ud til, at dommen ankes. Det antydes i artiklen fra Midtjyllands Avis.

Men det er glædeligt, at der placeres et ansvar for at smadre folks liv.

Måske kan der endda i yderste konsekvens gøres et ansvar gældende over den pågældende leder af sygedagpengeafdelingen i Silkeborg kommune for ikke at sikre en ordentlig sagsbehandling.

Der er frihed under ansvar - også for sagsbehandlerne.

Spred Glæde...trods alt :/

FlemmingLeer
Denmarkonline.dk

Dommen svarer til en byretsdom fra København, hvor Københavns kommune i 2012 også skulle betale kr. 500.000,- ført af BUPL:

Sagen handler om den 63-årige pædagog Ingelise Alma Pedersen, som er blevet tilkendt erstatning, fordi det kommunale jobcenter ikke gjorde nok for at få hende tilbage i arbejde igen efter en knæoperation for seks år siden.

Læs mere her:
/ Dårlig behandling på jobcenter giver kæmpeerstatning (Politiken.dk) (14. september 2012)

Den sidste sag blev anket til Østre Landsret.

Så må vi jo håbe, at regeringen har overset denne erstatningsmulighed i deres nedsabling af sygedagpengene....