You are here

Det Sociale Nævn: Omgjorte socialsager er steget i kommunerne til 28 procent i 2013

Sagsbehandlingstiden i Det Sociale Nævn, der siden juli i år er lagt under Ankestyrelsen, er fra andet kvartal af 2010 til andet kvartal af 2013 steget fra 116,1 dage til 198 dage. Det mistænkes kommunerne for at udnytte, skriver Ekstra Bladet i dag.

Det er ikke kun sagsbehandlingstiden, der er steget. Det samme er antallet af omgjorte sager - altså sager, hvor der er sket fejl i sagsbehandlingen. I 2010 blev 24,1 procent omgjort, og det tal var i 2013 28 procent.

Læs mere her:

/ Ventetiden stiger i ankesystemet (Ekstrabladet.dk)

Det bekræfter dette som jeg tidligere har skrevet om:
/ Kommunale socialrådgivere laver bevidst fejl i sagsbehandlingen (Denmarkonline.dk) (18. december 2012)

Pudsigt at denne nyhed lige kommer 7 dage for sent i forhold til kommunalvalget.

Men de samme magthavere er blevet genvalgt ude i kommunerne. Det er ligemeget om det er socialdemokratisk eller venstreledede kommuner vil jeg umiddelbart skyde på.

Det er de rige mod de fattige for at skære mest muligt på velfærden.

Men de mange omgørelser må snart føre til en konkret politianmeldelse.

Der findes faktisk disse paragraffer i Straffeloven:

§ 150. Når nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, misbruger sin stilling til at tvinge nogen til at gøre, tåle eller undlade noget, straffes han med fængsel indtil 3 år.

§ 151. Den, som tilskynder eller medvirker til, at nogen, der er underordnet vedkommende i offentlig tjeneste eller hverv, forbryder sig i denne tjeneste, straffes, uden hensyn til om den underordnede kan straffes eller på grund af vildfarelse eller af andre grunde er straffri, efter den for den pågældende forbrydelse gældende bestemmelse.

§ 155. Misbruger nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, sin stilling til at krænke privates eller det offentliges ret, straffes han med bøde eller fængsel indtil 4 måneder. Sker det for at skaffe sig eller andre uberettiget fordel, kan fængsel indtil 2 år anvendes.

§ 156. Når nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, nægter eller undlader at opfylde pligt, som tjenesten eller hvervet medfører, eller at efterkomme lovlig tjenstlig befaling, straffes han med bøde eller fængsel indtil 4 måneder. Uden for foranstående bestemmelse falder hverv, hvis udførelse hviler på offentlige valg.

§ 157. Når nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, gør sig skyldig i grov eller oftere gentagen forsømmelse eller skødesløshed i tjenestens eller hvervets udførelse eller i overholdelsen af de pligter, som tjenesten eller hvervet medfører, straffes den pågældende med bøde eller fængsel indtil 4 måneder. Uden for foranstående bestemmelse falder hverv, hvis udførelse hviler på offentlige valg.

Jeg håber, at en eller anden handicaporganisation snart tager handsken op & fører en retssag imod de pågældende ansvarlige embedsmænd ude i kommunerne.

En omgørelse ved det sociale nævn er en god begyndelse.

Imens kan du håbe på, at du aldrig får brug for hjælp fra kommunerne.

Spred Retsstat !

FlemmingLeer
Denmarkonline.dk