You are here

Stop udvisning til torturstater

Lene Espersen skal stoppe planerne om udvisninger til torturstater. Det skriver internationale menneskerettighedsorganisationer i et fælles brev til justitsministeren.

'Stop udvisning til torturstater' (Ekstrabladet.dk)

Jeg har skrevet følgende kommentar på Ekstrabladet.dk:

Poul Therkelsen;

Jeg kan ikke se nogen fornuftig begrundelse for at folk med en anden hudfarve skal straffes dobbelt for den samme forbrydelse som danskere kun får en fængselsdom for.

Ud fra et præventivt synspunkt tror jeg heller ikke, at den har den store effekt. Truslen om ekstrastraf i form af en udvisning er ikke noget, som etniske forbrydere skænker den store tanke i gerningsøjeblikket.

Jeg ved ikke om der er sket en stigning i antallet af udvisningsdomme siden 2001. Men det skulle ikke undre mig. For i samme periode har Fogh regeringen skåret i det sociale sikkerhedsnet, så det idag har store huller. Her kan jeg nævne den lave starthjælp for etniske minoriteter, kontanthjælpsloftet og 300-timers reglen (Her mister den ene ægtefælle på kontanthjælp _hele_ kontanthjælpen efter 2 år, hvis de ikke har 300 timers ustøttet arbejde.). For starthjælpens vedkommende er 94% af de berørte etniske minoriteter og for 300-timers reglen er 90% af de berørte indvandere. Starthjælpen ligger på kun omkring 65% af kontanthjælpen for samme aldersgruppe !

Det er nærliggende at tro at kriminalitet kan være en udvej for nogle af de berørte af starthjælp og 300-timers reglen kan være et middel til overlevelse.

At disse skal idømmes en dobbeltstraf i form af udvisning er uhørt. Det sker alene på grundlag af deres etnicitet, hvilket må siges at være diskrimination p.gr.a. oprindelse. Noget som er forbudt iflg. den eurpæiske menneskerettighedskonvention. Det er ikke kun racisme, som er forbudt. Det er også forskelsbehandling grundet "alle andre årsager".

Jeg kan kun opfordre til at udvisningsdomme for kriminalitet bliver fjernet som ekstra sanktion over for etniske indbyggere så hurtigt som muligt.