You are here

Har kommunen lukket / stoppet for sygedagpenge ? Mulighed her

Ricky Magnussen fra Privatraadgiver.com har denne vigtige oplysning til de, der iøjeblikket bliver smidt ud af sygedagpenge i forbindelse med de nye regler for sygedagpenge per 1. juli 2014:

Del meget gerne dette opslag, så flest muligt kan få gavn af det. DEL, DEL, DEL og DEL IGEN!!!

Som det nok er de fleste bekendt træder der en ny sygedagpengelov i kraft den 1. juli.

Det betyder at alle dem der er på sygedagpenge EFTER denne dato er sikret en ydelse, selvom kommunen vil lukke sygedagpengene, vel at mærke hvis man stadig er uarbejdsdygtig på grund af sygdom (selvfølgelig).

Det betyder også, at kommunerne har mere end almindeligt travlt med at lukke alle de sygedagpenge sager de overhovedet kan inden den 30/06 for så er borgeren IKKE sikret en ydelse, og vil Være underlagt kontanthjælps-reglerne med alle de genvordigheder det medfører, og mange vil derfor slet ikke få en ydelse.
Er DU i den situation, at du stadig er uarbejdsdygtig, men hvor kommunen alligevel har varslet stop af sygedagpengene FØR 1. juli, så er der en udvej.

Du skal selvfølgelig klage, men du bør OGSÅ søge førtidspension på det foreliggende grundlag, også selvom du ikke er interesseret i den.
Du bør søge den, fordi dette automatisk forlænger sygedagpengene henover skæringsdagen som er ved midnat den 30. juni, og du vil så derfor også selvom du får afslag på førtidspension, være sikret efter denne regler.

Udover at det sikrer sygedagpengene i en kortere periode og senere sikrer dig den nye ydelse (på niveau med kontanthjælpen men uden modregninger i formue og samlevers/ægtefælles indtægt), så har det også den positive effekt at din sag skal behandles på møde ved Det Rehabiliterende Team, og her skal der så udarbejdes en "køreplan" for fremtiden.

Man skal så også bemærke at hvis man får afslag på førtidspension så SKAL kommunen igen vurdere om der er mulighed for at forlænge sygedagpengene. Hvis det ikke sker, så er man i det mindste sikret en ydelse.

Når du søger om førtidspension så husk at gøre det skriftligt, og har du mistanke om at du har læge papirer eller lignende som er relevante for din sag, men som kommunen ikke har, så husk at vedhæft dem i mailen til din sagsbehandler og/eller Jobcenteret.
Bed om kvittering for at mailen er modtaget.

Vi er klar over at dette råd nok ikke falder jord ved kommunerne og deres samarbejdspartnere, men det er i ret ligeglade med. Vi vil meget hellere hjælpe til med at sikre flest muligt et indtægtsgrundlag end være gode "venner" med kommunerne.

Vi er også klar over at det vil Være de færreste der rent faktisk blive indstillet til førtidspension (og få den tilkendt), men det er heller ikke i fokus her.

Igen handler det om at flest muligt får sikret en ydelse, så de ikke skal gå fra hus og hjem, for en presset økonomi hjælper ikke på helbredet.

Del meget gerne dette opslag, så flest muligt kan få gavn af det.

Fundet her:
/ Del meget gerne dette opslag, så flest muligt... - privatraadgiver.com (Facebook.com) (19. juni 2014)

Skriv det om at søge på det foreliggende grundlag:

"Jeg søger førtidspension på det foreliggende grundlag efter §17, stk. 2 i lov om pension. Jeg vedhæfter kopier af lægeattester mm."

Det gælder også, hvis dine sygedagpenge er blevet stoppet i marts/april & du er igang eller har klaget over afslaget. Samt hvis din klagesag er hos Ankestyrelsen.

Hvis du f.eks. bor i Esbjerg eller Varde, hvor de ikke modtager ansøgninger om førtidspension. Så bed om en kvittering via email.

Sagsbehandlerne kan ikke afvise en førtidpensionsansøgning ! Hvis sagsbehandleren aftviser det i en mail, så er der grundlag for både en tilsynssag samt at vedkommendes umiddelbare leder kan få en straf på 4 måneders fængsel.

Hvis du ikke bruger email, så kan du sende ansøgningen om førtidspension med anbefalet post til borgmesteren. Det har landsforeningen LEV gjort med held.

Besøg:

/ K10.dk

Hvor der en del viden om Førtidspension, som du kan læse her:

/ Førtidspension efter 2003 (K10.dk)

Det er gratis at være medlem & du kan være anonym. Der er også mange deltagere med stor erfaring, som de deler med andre på frivillig basis.

Spred kampvilje !

&

Spred Glæde...trods alt :) !

FlemmingLeer
Denmarkonline.dk