You are here

Koldings borgmester Jørn Pedersen afskaffer spørgetid ved 9 minutters byrådsmøde

Da en borger i Kolding kommune ville stille byrådet spørgsmål om vindmøller i Kolding kommune besluttede Venstre borgmester Jørn Pedersen egenhændigt at afskaffe spørgetiden efter at have talt med SFs spidskandidat Lis Ravn Ebbesen om det.

Begrundelsen er at borgeren, som er Enhedslistens spidskandidat Benny Dall ikke "skulle misbruge" spørgetiden som politisk platform.

Men det må borgmesteren så til gengæld godt kan jeg konstatere.

Her spørgsmålet som ikke måtte besvares:

»Spørgsmål til byrådet:

Plan og Miljøudvalget fremsender på sit møde den 25. januar med en flertalsbeslutning følgende spørgsmål til henholdsvis Sundheds- og Miljøstyrelsen:

»På hvilket grundlag er det vurderet, at de valgte støjgrænser og det vejledende antal skyggetimer er sundhedsmæssigt acceptabelt?«

Miljøstyrelsen og Sundhedsstyrelsen bedes redegøre for de sundhedsmæssige konsekvenser for naboer til vindmøller, når de nugældende støjgrænser og det vejledende maksimale antal skyggetimer overholdes?«

Spørgsmålene forudsættes at have opsættende virkning for al videre vindmølleplanlægning i Kolding Kommune.

Dette rejser derfor spørgsmålet:

Hvovidt det besluttende flertal i udvalget har fastlagt kriterier for, hvornår man anser spørgsmålene for udtømmende besvaret, eller hvad man har til hensigt at gøre, såfremt der ikke fremkommer oplysninger, som ikke allerede var kendt af forvaltningen ved offentliggørelsen af lokalplan 1328-81, Ved Trædeskov Bøge, et vindmølleområde?

Borgmesteren havde måske en anden mere presserende aftale senere mandag.

Byrådsmødet mandag den 4. marts 2013 i Kolding byråd tog sammenlagt 9 minutter !

Læs mere her:

/ Haugk: Borgmesteren lægger bånd på ytringsfriheden (Kolding Ugeavis Dinby.dk) (6. marts 2013)

Her gik jeg ellers & troede, at enevælden var blevet afskaffet for længst herhjemme. Men den er i fuld flor i Kolding byråd med støtte for SFs spidskandidat.

Borgmesteren vil så næste mandag den 11. marts med tilbagevirkende kraft have byrådets godkendelse til hans egenrådige beslutning. Beslutningen om spørgetid er vedtaget af det samlede byråd & det kan borgmesteren ikke egenhændigt afskaffe !

Spred Ytringsfrihed

FlemmingLeer
Denmarkonkline.dk

Kommentarer