You are here

Psykisk sygdom anses som skamfuldt af 17 % (procent)

Pressemeddelelse fra Psykiatrifonden:

Hver sjette dansker vil have svært ved at søge hjælp, hvis de får en psykisk sygdom. Det viser en ny undersøgelse, som Cormark har gennemført for PsykiatriFonden.

17 procent af danskerne – eller omkring hver sjette – fortæller, at det ville være lettere for dem at søge hjælp, hvis de kunne gøre det anonymt. Og det kan sjældent lade sig gøre.

“Det er et stort problem, at mange finder det så skamfuldt at have psykiske problemer eller sygdom, at de vil have svært ved at søge hjælp hos f.eks. en psykolog eller en læge”, siger Anne Lindhardt, der er formand for PsykiatriFonden.

“Der findes selvfølgelig anonyme rådgivninger for psykisk sårbare mennesker – herunder PsykiatriFondens net- og telefonrådgivning. Men hvis man har en egentlig psykisk sygdom og behov for behandling, er det svært at få hjælpen anonymt. I praksis betyder det, at skam og fordomme kan spænde ben for, at syge mennesker får hjælp i tide”, tilføjer Anne Lindhardt.

Martin Lund er formand for Landskampagnen / EN AF OS, som har til formål at aflive tabuer og fordomme om psykisk sygdom. Han mener, at mange menneskers holdning til psykisk sygdom bygger på forældede opfattelser, f.eks. at psykisk sygdom er kronisk.

”Psykisk sygdom er ikke nødvendigvis ’resten af livet’. Psykisk sygdom kan behandles og langt de fleste kommer sig helt eller delvist og lever gode liv. Modstanden mod at søge behandling kan hænge sammen med, at mange ikke er klar over de gode muligheder for behandling og bedring, siger Martin Lund.

/ Frygt for at tale om psykisk sygdom (Psykiatrifonden.dk) (23. december 2011)

Via

[/ Mobil.jp.dk]

Har du det skidt,

er det ikke en fallit !

Især ikke når det er psyken,

som ikke holder styrken.

Søg hjælp i tide,

Det er for dumt at lide !

FlemmingLeer

Der er laang vej endnu...

Jo længere tid, men går jo dårligere er udsigten til at komme sig.

Det siger erfaringen.

Vi skal som samfund være mere årvågen over for psykiske lidelser af enhver art.

Oplysningen om det skal starte tidligt i folkeskolen.

For børn bliver også berørt, når en forælder eller søskende bliver psykisk syg.

Det sker & jo mere paratviden, som er tilgængelig jo færre vil i sidste ende lide.

& så skal der være samme mulighed for hjælp uanset om man bor i Børkop eller Vejle i både regionspsykiatrien & socialpsykiatrien i kommunen.