You are here

40 forældrebestyrelser i Vejle kæmper imod nedskæringer på børne - og ungeområdet

I en meddelelse fra stifteren Jan Gjørtz af facebook gruppen Stop med at spare på vores børn! i Vejle, at der nu er 40 forældrebestyrelser i netværket "Samarbejdende Forældrebestyrelser" i Vejle kommune. Styregruppen består nu af omkring 20 personer, der bakker om at kæmpe imod nedskæringer på børne- og ungeområdet i Vejle kommune.

Gruppen står bag en udsendelse af et infobrev til forældrene i alle vuggestuer, børnehaver og fritidsklubber i Vejle Kommune som er som følger:

Opråb til alle forældre, som benytter dagtilbud i Vejle Kommune

Vi beder om din opmærksomhed – det gælder dit barns hverdag.

I Vejle Kommune, såvel som mange andre kommuner i landet, er der varslet nye nedskæringer – de såkaldte ”besparelser” på børn og unge området. Disse nedskæringer vil have en effekt i den institution, hvor dit barn opholder sig til hverdag. Hvor stor en effekt, dit barn vil opleve, afhænger i høj grad af, hvor hårdt presset institutionen er, som følge af den lange række af nedskæringer, vi har oplevet på det seneste. Fem sparerunder er det blevet til over de sidste 2½ år!

Vi må som forældre måbende se til, imens sparekniven snitter løs i den service, som vi tilbydes til pasning af vores børn. I øjeblikket er institutionerne blevet pålagt en mer-besparelse på 0,9% midt i budgetåret – dvs. udover den i forvejen besluttede årlige besparelse, som er en del af en større sparerunde. En sparerunde, som tager til i stigende omfang indtil 2012, og som fra næste år vil kunne mærkes på bl.a. en ekstra uges sommerferie lukket. Hermed en renæssance for industriferien - fremover ”institutionsferien”. Vores børn oplever også mindre fleksibilitet, idet døren til klub og SFO tilbud lukkes to af ugens dage. Med færre fritidstilbud, som for mange børn vil betyde mere fritid uden voksne, er der stor risiko for, at vores børn ”henvises til gaden” og dermed tiltrækkes af uheldige aktiviteter.

I institutionen er det især omsorgstimerne, der er under pres. Tiden, hvor pædagogen / medhjælperen f.eks. trøster dit barn, når det har slået sig eller lærer dit barn at løse konflikter. Presset opstår navnlig fordi mængden af administrative opgaver stiger i takt med, at staten stiller større krav til dokumentation af det pædagogiske arbejde. Disse krav er ufravigelige og staten tilfører da også ressourcer til udførelse af opgaverne. En del af de senest tilførte midler fra staten blev bare tilbageholdt af kommunen, som en besparelse! Personalet i daginstitutionen tvinges derfor oftere og oftere ud i et valg mellem administrativt arbejde og reel tid sammen med dit barn.

Hvis dit barn havde et valg, ville det så vælge pasning på stuen eller pasning på skrift?

Politikerne i Vejle Kommune erklærer, at børnene er vores vigtigste ressource, men med de mange nedskæringer på børn og ungeområdet virker denne erklæring som en tom floskel!

Kommunens forældrebestyrelser har i det seneste høringssvar generelt meldt ud, at smertegrænsen er nået. Vi føler ikke, at vi kan forsvare den fortsatte sparepolitik. Erfaringen viser, at mange af de spareforslag, som vi med held har afvist i år, vil genopstå i de næstkommende sparerunder, som man må forvente bliver endnu barskere.

Derfor er kommunens forældrebestyrelser gået ind i et bredt samarbejde med det formål at sætte en endegyldig stopper for besparelserne på børn og ungeområdet. Vi vil råbe de ansvarlige politikere op og gøre det klart for dem, at den nuværende kurs ikke er acceptabel. I øjeblikket mobiliseres en kampagne mod besparelserne, hvis næste skridt bliver et åbent brev til politikerne.

Vi ønsker at tage spørgsmålet omkring besparelserne med ind i den forestående valgkamp – og til dette har vi brug for din opmærksomhed og støtte.

Besøg Facebook-gruppen ”Stop med at spare på vores børn”! Herfra kan du følge med i begivenhederne, melde dig ind samt deltage aktivt, hvis du ønsker det. Du kan selvfølgelig også spørge din bestyrelse omkring kampagnen.

Med venlig hilsen
Samarbejdende forældrebestyrelser i Dagtilbud, Vejle Kommune.

Fundet her:
Opråb til alle forældre, som benytter dagtilbud i Vejle Kommune (Facebook.com)