You are here

To boligkvarterer i Slagelse strøget fra ghetto-liste

Ringparken og Motalavej er ikke længere ghettoer. På Velfærdsministeriets nye liste er de to boligområder i Slagelse Kommune nu strøget.

Efter at Ringparken og Motalavej er fjernet fra Velfærdsministeriets ghetto-liste, er Slagelse Kommune nu helt ghetto-frit.

To boligkvarterer i Slagelse strøget fra ghetto-liste (TV2 Øst)

Læs mere på Velfærdsministeriets hjemmeside:
Listen over udsatte boligområder er mere end halveret (Social.dk)  (26. februar 2009)

Er det hårdt arbejde at afvise kontant- og starthjælpsmodtagere i at flytte til de nævnte boligområder ? Ja, jeg spørger bare.

Realiteten er, at Fogh-regeringens diskriminerende ghettoplan forhindrer folk baseret på indkomst i at flytte til de såkaldte ghettoområder. Men det er efter min mening også i strid med diskriminationsforbuddet i den europæiske menneskerettighedskonvention (EMRK). Forbuddet imod diskrimination gælder nemlig alle tænkelige forhold og ikke kun den højt profilerede racemæssige.

Jeg venter stadigvæk på at se en retssag imod en, som er blevet afvist at flytte til et såkaldt ghettoområde på grund af vedkommende er på kontant- eller starthjælp.

Ghettoplanen blev indført af daværende socialminister Eva Kjer Hansen d. 18. maj 2005 og hun mente aldeles, at den var i overenstemmelse med alle gældende love og konventioner. Det havde justitsministeriet vurderet.

Se min mail korrespondance med hende her:
Brev til Eva Kjer Hansen: Diskrimination i Lov nr 328 af 18.5.05 (Ghettoplan)

Men min efterfølgende lille research af justitsministeriets vurdering af lovforslag i forhold til gældende love og konventioner viste, at den foregår mundtligt imellem ministerierne ! Det er altså med andre ord totalt uhørt at ministre hævder, at lovene er i overenstemmelse med gældende love og konventioner. Måske ved ministrene, at der ikke foreligger skriftlig dokumentation på lovligheden af lovforslag. Eller måske gør de ikke. Men realiteten er, at det bare et spil for galleriet. Et fint lille stykke glasur, som ved nærmere gennemsyn ikke holder til at blive kigget efter i sømmene. Det var i forbindelse med en aktindsigtsbegæring hos justitsministeriet om ghettoplanen, at jeg fandt ud af det. De kan i sagens natur ikke udlevere sager, som ikke eksisterer.

Vidste du iøvrigt, at ghettoer også eksisterede i 30'ernes Danmark ?

Dengang hed de bare arbejderkvarterer !