You are here

Vejle: Bygningen fik aldrig en chance

Der er lagt op til en mindre folkerejsning i Vejle i forbindelse med byrådets planer om at vil sælge byens socialdemokratiske bastion, Bygningen.

Bygningens Brugerråd har inviteret byrådets politikere til dialogmøde den 16. juni

Brugerne: Bygningen fik aldrig en chance (DR Trekanten)

Borgmester Leif Skov regner med at kommunen kan få mindst 32 mio. kroner ved at sælge Bygningen.

Kæmper for at beholde Bygningen (DR Trekanten)  (16. maj 2008)

Vejle har behov for at der fortsat i stil med det tidligere Aktivitetshuset på Blegbanken findes et mødested, som det lokale foreningsliv kan bruge både til interne og offentlige møder. Den pludselige beslutning i Vejle byråd om et salg af Bygningen kommer som en tyv i natten. Det anviste alternativ i Spinderihallerne udgør ikke andet et nødtørftigt plaster på såret, som mere har karakter af en uigennemtænkt hovsaløsning end noget som reelt kan erstatte det eksisterende kulturhus.

Vejlensiske politikere har før i debatten om Vejle by ytret ønske om mere liv Vejles centrum efter at butikkerne har lukket. Og især i det lys er alternativet med et reduceret kulturhus i Spinderihallerne et meget dårligere alternativ. Spinderihallerne ligger nemlig i randområdet af Vejles centrum i nærheden af Vestbyen. Det tidligere Aktivitetshus lå klods op og ned af Vejles Rådhus i nærheden af blandt andet Café biografen. Det er fortsat vigtigt, at der i Vejle findes et kulturhus for at det lokale foreningsliv har et centralt omdrejningspunkt.

De nuværende forhold i Bygningen med 4 musikøvelokaler, 10 møderum, værkstedsfaciliteter og rytmisk spillested plus andre faciliteter fordelt over ca. 3.000 M2 udgør helt sikkert med de nuværende M2 priser en lækkerbidsken for private investorer. Men jeg mener bare, at Vejle har behov for fortsat at have et kulturhus. Dette har mere og større værdi for det lokale samfund på sigt end det som et salg kan skæppe i af kroner. De 32 mio. kroner et salg ville givet lune på kort sigt i kommunens budget. Men det lokale foreningsliv har behov for et åndehul, hvor de kan udfolde sig.

Der er råd til det.

Besøg Bygningen Vejle her