You are here

Sådan overlever en familie uden kontanthjælp

DR P1 Orientering d. 24. juni 2008:

Jesper Tynell har besøgt en dansk familie der er blevet berørt af 300-timersreglen. En såkaldt "hjemmegående" familie.

Der er kun kød på bordet en eller to gange om måneden. Der er ikke råd til pølsemadder i madpakken, så ungerne får kartofler med i skole. Og når børnenes tøj bliver for småt, leder de efter brugte sager i Røde Kors-butikker. Alligevel kan det være svært at klare sig uden kontanthjælpen, når det ikke er lykkes at komme i arbejde.

20 procent af de familier der har mistet kontanthjælpen har undladt at betale husleje inden for de seneste tre måneder. Og 57 procent har sat sig i gæld ved at låne penge af familie og venner, viser en rapport, som Det Nationale Forksningscenter for Velfærd, SFI, har offentliggjort i dag, om 300-timersreglen.

Selvom en tredjedel af de arbejdsløse, der har fået lukket for udbetalingen af kontanthjælp, som følge af 300-timersreglen, er kommet i arbejde efter 10 måneder, er der en restgruppe som søger, men ikke kan få arbejde. De bliver i SFIs undersøgelse kaldt for ”hjemmegående” ligesom dem der ikke søger job.

Orienterings Jesper Tynell har været på besøg hos en af de såkaldte 'hjemmegående' familier, som hellere end gerne vil i arbejde, men har haft mere end almindeligt svært ved at få job, også selvom de har mistet den ene kontanthjælp.

Medvirkende: Mohammad Aref Asefi og Maryam Azimi.

Af Jesper Tynell

Hør mere på:
Sådan overlever en familie uden kontanthjælp (DR Online)