You are here

Politiet bryder brev og telefonhemmeligheden ved SMS tjek

Politiet læser mistænktes sms-beskeder, når de foretager visitationer på Nørrebro

Politiet tjekker sms-beskeder (ekstrabladet.dk) (4. marts 2007) 

Grundlovens ord omkring brev- og telefonhemmeligheden:

§ 72
Boligen er ukrænkelig. Husundersøgelse, beslaglæggelse og undersøgelse af breve og andre papirer samt brud på post-, telegraf- og telefonhemmeligheden må, hvor ingen lov hjemler en særegen undtagelse, alene ske efter en retskendelse

Gad vide, hvilken lov politiet benytter for at læse de SMSer. Det er både et brud på brevhemmeligheden (gælder også emails og efter min bedømmelse også SMSer) og telefonhemmeligheden, når de læser SMSer ved kropvisitation. I de omtalte tilfælde kan politiet umuligt have en retskendelse og en argumentation ud fra tvingende nødvendighed tror jeg ikke gælder i det her tilfælde.

Man kan måske argumentere for, at de når de befinder sig i området udgør en risiko for at ville konspirere for at lave uanmeldte demonstrationer (som man må iflg. Grundlovens §79). Men det er en søgt juridisk argumentation, som jeg ikke mener bør stå uimodsagt. Politiet begår under alle omstændigheder grundlovsbrud ved deres ageren. Det må stoppes med det samme.

§ 79
Borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at samle sig ubevæbnede. Offentlige forsamlinger har politiet ret til at overvære. Forsamlinger under åben himmel kan forbydes, når der af dem kan befrygtes fare for den offentlige fred.

Grundlovens paragraffer er fundet på Folketingets web:
Grundloven af 1953