You are here

Misvisende 300-timers-undersøgelse fra SFI

DR P1 Orientering d. 24. juni 2008:

En netop offentliggjort undersøgelse af 300-timersreglen viser at en tredjedel af de berørte efter 10 måneder kommer i arbejde. Hvor mange der er kommet i klemme fremstår derimod ikke.

Hvor mange kommer i arbejde når man tager kontanthjælpen fra dem? Hvor mange familier vil blot ufrivilligt komme til at stå uden penge? Og hvordan vil det gå med dem i matchkategori 4, de arbejdsløse kommunerne siger ikke kan arbejde?

Der var de tre centrale spørgsmål, som Folketingets partier var stærkt uenige om, da et flertal valgte at indføre den såkaldte 300-timersregel med virkning fra sidste forår. Altså den lovgivning, der lukker for udbetaling af kontanthjælp til gifte ledige, hvis de ikke har haft 300 timers arbejde indenfor de sidste to år.

Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, offentliggjorde i dag den første store undersøgelse af den nye lovgivning, efter bestilling af Beskæftigelsesministeriet. Undersøgelsen viser, at en tredjedel af de ramte efter 10 måneder er kommet i arbejde, men den besvarer ikke de tre spørgsmål, politikerne er uenige om.

Medvirkende: Henning Bjerregård Bach, forsker ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI.

Af Jesper Tynell

Hør mere på:
Misvisende 300-timers-undersøgelse (DR Online)