You are here

Hykleriske JP/Politikens hus i kamp for ytringsfriheden

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det mulige attentatplaner imod Kurt Westergaard er forkastelige. Det vil jeg gerne understrege som det første. Vedkommende er blevet ført bag lås og slå, som de bør for de planer. Men det er nu hyklerisk af JP/Politikens hus at stille sig op som forkæmpere for ytringsfriheden, når de deltager på IFPIs side i den juridiske krig imod The Piratebay hjemmesiden.

Se dette billede:

jppolitiken_lille.jpg Billede fra fogedretsafgørelse Frederiksberg Jp/Politikens hus

Selve sagen imod Thepiratebay.org handler om ophavsret fra IFPIs side af. Men fra min side af handler det om censur eller som Grundloven beskriver det anden "forebyggende forholdsregel", nemlig blokering af Thepiratebay.org.

Konkret er det et brud på Grundlovens §77, som siger følgende:

Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingen sinde på ny indføres.­

Lige i skrivende stund er det kun Tele2, som blokerer for adgangen til Thepiratebay.org. Men det har været fremme på Computerworld.dk, at fogedretsafgørelsen måske kan bruges til at lukke for adgangen til google. Ræsonnementen er, at google også indeksere mp3 filer og torrent filer og det derfor med afgørelsen fra fogedretten om Thepiratebay.org vil være ulovligt. (Selvom det ikke der det. Det er idag ikke ulovligt at dele filer via fildeling til privat brug. Man må bare ikke tjene på det.)

Opbygningen af bit-torrent protekollen

Kort fortalt er Thepiratebay.org et samlingssted for oversigter over filer, som man kan dele via bit torrent fildeling.
Dem skal man hente ned for at kunne hente filerne. Selve hjemmesiden indeholder ikke fysiske filer som video eller mp3 filer. De ligger på den enkelte brugers computer og bit torrent er en fildelingsprotokol, der forbinder de enkelte bit torrent klienter.

Se på hvad JP/Politikens hus gør i realiteten. De siger, de kæmper for ytringsfriheden. Men reelt er de med til at knægte den !

Læs mere på:

Jyllands-Posten: Ytringsfriheden er dyrebar (Politiken.dk)

Se doms-udskriften fra Pirate Bay-sagen her (Computerworld.dk) (5. februar 2008)

Sidst revideret

12. februar 2008 - kl. 14:25