You are here

Højere kontanthjælp til psykisk syge unge

Efter lang og vedholdende indsats fra Dansk Socialrådgiverforening og flere brugerorganisationer vedtog Folketinget 25. januar et lovforslag, der indebærer en forbedret kontanthjælp til psykisk syge unge.

Lovforslaget, som træder i kraft 1. februar i år, blev enstemmigt vedtaget med 112 stemmer og omfatter alle unge med diagnosen skizofreni samt unge borderline-patienter. Forbedringen indebærer, at unge med psykiske lidelser tildeles et tillæg, så den samlede kontanthjælp kommer til at svare til ydelsen til unge over 25 år.

- Den nye bestemmelse er ikke blot en landvinding for de unge, som midt i elendigheden får en lønforhøjelse på godt 3.000 kroner om måneden, den er også en anerkendelse af, at der er nogen, som har mere brug for hjælp end for økonomisk pisk, før de kan blive en del af arbejdsstyrken igen, siger næstformand i Dansk Socialrådgiverforening Bettina Post.

Fundet her på Dansk Socialrådgiverforenings hjemmeside d. 29. januar 2007.

Læs mere på Folketingets hjemmeside fra den 25. januar med lov nr. 91

"Det skønnes at lovforslaget omfatter 375 helårspersoner. "

Bedre end ingen overhovedet... :/

Kommentarer

Jeg bor på en instutiation i vejle ( Sukkertoppen ). Der går pengene bare ind og hæver huslejen sådan at jeg faktisk ikke for nogle ekstra eller at det er så lidt at jeg ikke kan mærke det.

Mvh. Carsten

Det var da pokkers så udspekuleret den institution er.

Jeg kan læse på sukkertoppen.dk at I har et brugerråd.

Er det ikke muligt for brugerrådet at tage det op over for ledelsen ? I kunne evt. sætte jer sammen og skrive noget ned. For det lyder da urimeligt, at de bare tager den forhøjede kontanthjælp fra jer via en højere husleje.

Spred Glæde...trods alt :/

FlemmingLeer