You are here

Forrykt og forkert, EU-afgift på biler

 Leder i Ekstra Bladet idag skriver følgende:

NEDE I EUROPA har de fået en fiks idé ...

Europa-Kommissionen vil gerne begrænse CO2-udledningen fra biler, og det kan de færreste vel have noget imod.

Til gengæld er den metode, som kommissionen ønsker at anvende, ganske forrykt.

Kommissionen vil lægge en miljøbøde på de forurenende biler. Det er dig, der skal betale bøden.

Forrykt og forkert (Ekstrabladet.dk)

Under dække af at ville gøre noget ved klimapåvirkningen har EU endnu engang fundet adgang til at inddrage endnu et område under EUs paraply af love. Denne gang vil EU via en special afgift på biler for at straffe bilister økonomisk. Det viser at EU er et alt opslugende kviksand, som er med til stille og roligt at tømme det danske Folketing for indhold. Under dække af højt profilerede emner finder EU bureaukraterne emner, som kan inddrages i de over 80.000 eksisterende siders EU-lovjungle. Et komplekst lovkompleks, som er med til at stække Folketingets lovgivningsområde og reducerer dermed tinget til kun at være en kontrolinstans.

Den stedse glidning af mere overdragelse af politiske emner til EU kan også ses ved Folketingsvalg. Her går ledende politikere ind og lover forbedringer på det kommunale område i form af renoveringer af kommunale bygninger, bedre ældrepleje og andre områder, som traditionelt hører under det kommunale selvstyre. Uden at folketingspolitikkerne efterfølgende følger op på disse løfter udskrevet på andres vegne. Denne glidning ville ikke ske, hvis Folketinget havde det fulde og enerådende lovgivningsområde intakt og uberørt af EU. Tinget har jo ialt 179 meget ambitiøse politikere, som i deres iver for at vise handlekraft trænger ind på andre områder af samfundets opbygning.

Det ville være på sin plads, hvis de forenende ja-partier gjorde vælgerne opmærksomme på denne tømning af Folketingets lovgivningsområde istedet for at blive ved med hovedløst at støtte denne åreladning af demokratiet under luftige propagandistiske ord som "EU som fredens projekt".

En sådan realisme indfinder sig dog næppe og derfor må vi som borgere forkaste ethvert forsøg yderligere EU-integration ved at stemme nej til ophævelse af forbeholdene. Dette er den sidste bastion i kampen for at der i fremtiden sikres, at Folketinget og Grundloven igen bliver de øverste politiske rammer. Som det er nu er Grundloven desværre blevet underlagt EU rettens forrang over danske love og regler.