You are here

FNs Klimarapport - IPCC: Mennesker forandrer klimaet

DR P1s Miljømagasinet d. 9. februar 2007:

Den nye rapport fra FN´s klimapanel IPCC fastslår mere entydigt end nogensinde før, at den globale klimaforandring er en realitet.

De voldsomme ændringer i klimaet, som er i gang skyldes primært et forhøjet indhold af drivhusgasser  i atmosfæren - ikke mindst CO2 fra afbrænding af kul, gas og olie.

Koncentrationen har ikke været højere i 650.000 år.

I IPCC rapporten, som blev offentliggjort fredag den 2. februar 2007, konkluderer FNs forskerpanel, at temperaturen vil stige mellem 1,4 og 5,8 grader i løbet af de kommende 100 år.

Det meste af isen i Arktis vil smelte, havene vil stige mellem 18 og 59 centimeter eller måske mere, og vejret vil over alt på kloden blive mere ekstremt.

Og årsagen? Det er vores egen skyld: Verdens førende klimaforskere fastslår med 90 pct. sikkerhed, at den globale opvarmning er menneskeskabt.

Miljømagasinet fortæller om FN-rapporten, taler med nogle af fremtiden voksne og hører, hvad de mener om fremtidens klima.  Vi møder en afrikanske IPCC-medarbejder og hører, hvordan han forklarer afrikanske fattigfolk, at det er vigtigt at også deres energiforbrug bliver bæredygtigt. Endelig besøger vi et nyt, miljøvenligt fjernvarmeværk i en af Kinas mest forurenede byer, Harbin.

Medvirkende: Klimaforsker ved DMI Jens Hesselbjerg, miljøminister Connie Hedegaard, elever fra 8c Katrinebjergskolen Laura Ingerslev, Oskar Zorahn, August Søndergaard, Rikke Nielsen, IPCC-medarbejder Ogunlade Davidson, Sierra Leone, salgsdirektør Per Christensen

Af Ulla Skovsbøl Knudsen

Hør mere på DR Online:
IPCC: Mennesker forandrer klimaet

Links:

Technorati Tags: , , , ,

Kommentarer

Jeg er sidenhed blevet mere kritisk over for FNs Klimapanel.

Vidste du forresten, at FNs klimapanel beregner klimaets tilstand i år 2100 ?

Det på grundlag af statistik, hvor videnskabsfolkene hver dag lærer nye ting i forbindelse med klimaet.

Jeg siger ikke, at det ikke er en god idé at skifte til vedvarende energi. Det er det. Også at gå ind for at spare på energien & de ressourcer, som vi har som eksempelvis vand.

Men når såkaldte "videnskabsfolk" hævder at kunne forudsige klimaet i år 2100. Der stopper den for mig.

Det er sgu for useriøst & har intet med videnskab at gøre.

Prøv at genhøre fredagens interview vedrørende FNs klimapanel.

Videnskabsfolkene siger ikke, at det med sikkerhed bliver som de forudsiger i år 2100. De siger, at det kan blive sådan.

Det minder mig om det gode gamle ordsprog:

Det er svært at spå om fremtiden.

Vidste du f.eks. at varmen i jordens atmosfære ikke er steget de sidste 10 år ? & det på trods af stigende co2 i atmosfæren.

Samtidigt er det igen "sidste udkald".

Det var det også i 2009.

Det er en frygt dagsorden. Du kan så fundere over, hvorfor ?