You are here

EU får adgang til registre for DNA og fingeraftryk

Regeringen vil give EU`s medlemslande fri adgang til oplysninger om danskernes DNA, samt hånd- og fingeraftryk, uden at nogen kender konsekvenserne.

Regeringen fremlagde i sidste uge et lovforslag, der vil give alle EU`s medlemsstater adgang til danske registre med oplysninger om DNA og fingeraftryk.

Ifølge Line Barfod, Enhedslistens retspolitiske ordfører, har EU aldrig undersøgt, hvad der egentlig vil ske, når 27 lande får fri adgang til hinandens følsomme personregistre.

- EU laver nu ens regler for strafferetten på samme måde, som var det en vare eller tjenesteydelse i det indre marked. Men når vi snakker strafferet, så er konsekvensen altså, at folk kan komme i fængsel, siger Line Barfod til Arbejderen.

Med lovforslaget indfører Danmark principperne fra den såkaldte Prüm-afgørelse fra juni sidste år. Den betyder, at EU-landene skal give hinanden fri adgang til en masse registre med personoplysninger. Det erklærede formål er at bekæmpe terror og grov kriminalitet på tværs af medlemslandenes grænser.

Læs mere i dagbladet Arbejderen

Via
[Modkraft.dk] (4. marts 2008)