You are here

Connie Hedegaard: "EU skal satse på GMO-afgrøder!"

DR P1 Morgen d. 20. februar 2007:

I aften klokken 18 taler miljøminister Connie Hedegaard i det smukke gamle bibliotek lige uden for EU-parlamentet i Bruxelles. Biblioteket danner ramme om den indflydelsesrige klub "Europas Venner", der blandt andre tæller et stort antal forhenværende kommissærer.

Mødet er blevet til på dansk initiativ - og emnet er "EUs stilling i den verdensomspændende debat om GMO" - altså gen-modificerede afgrøder. GMO’er er et af de mest omstridte og udskældte emner i miljødebatten - og de fleste mennesker vil meget gerne have sig frabedt at spise noget, der er lavet på f.eks. genmodificeret majs.

Men hvad ligger der bag - når netop den danske miljøminister tager et så kontroversielt emne op i et internationalt forum? Svaret er: Sult!

Hør mere på DR Online:
Connie Hedegaard: "EU skal satse på GMO-afgrøder!"

Sikke noget vås... Der bliver produceret nok føde i verdenen idag. GMO eller gensplejsning som det også hedder er ikke løsningen på det problem. Det skaber tværtimod yderligere afhængighed af store industrikoncerner. Noget bønderne godt kan undvære.

Technorati Tags: , , , , ,

Kommentarer

Hvad er disse typer for nogen mennesker, det er jo vidende mennesker, så det må være en bevist handling for at udrydde de efter deres mening alt for mange mennesker. Problemet er bare at GMO jo ikke er noget man kan slå til og slukke efter behov. Det er og bliver jo en lodret katastrofe, der er adskillige undersøgelser med rotter - hamstere der viser at de bliver sterile efter tredje generation. Bønder i USA har opdaget at deres svin heller ikke kan reproducere sig selv, efter at være fodret med GMO. Disse typer skulle hænges, problemet er bare det er for sent, katten er sluppet ud af sækken.