You are here

Åbent brev om international miljødomstol

denmarkonline.dk har modtaget følgende åbne brev til Miljøminister Connie Hedegaard og de miljøpolitiske ordførere dateret idag d. 16. februar 2007:

Kai Dalsgaard, Ulfborg, udenrigspolitisk ordfører for De Grønne

6.februar 2007 offentliggjorde EU-observer, at EU-kommissionen nu er indstillet på at harmonisere de nationale kriminallove m.h.t beskyttelse af miljøet, når det gælder alvorlige miljøsynder der går ud over det enkelte land. Forslaget vil også kunne hindre miljøforbrydere i at udnytte de eksisterende forskelle i den nationale lovgivning. Samtidig ønsker man en fælles minimumsgrænse for straffe.

I den forbindelse vil  jeg gerne igen henvise til min henvendelse til Miljøministeren og de miljøpolitiske ordførere d.22.august 2004  hvor jeg foreslog oprettelse af en international miljødomstol under FN "med bindende myndighed til at håndhæve internationale miljøaftaler" ud fra et forslag fra FN-universitetet i Tokyo.

De Grønne i Danmark vil derfor opfordre regering og Folketinget til at man ikke bliver stående ved EU-forslaget, men at der med udgangspunkt heri arbejdes henimod en international aftale i FN-regi med håndhævelse af  internationale sanktioner mod miljøforbrydere.

Besøg EUobserver.dk