You are here

Nye regler: Hr. og fru Danmark mister kørekort for festjoint

(Før loven blev ændret 1. januar 2012, flj) risikerede bilister blot en bøde på en halv måneds nettoløn og en betinget frakendelse af kørekortet. Nu er bøden dobbelt så høj, og kørekortet ryger i tre år, hvis man bare én gang kører med cannabis i blodet. Det har fået henvendelserne til at eksplodere.

Hash kan nemlig spores i blodet i op til en måned efter, det er indtaget, hvor alkohol bliver forbrændt på et døgns tid. Der er en bagatelgrænse for, hvor meget der må være i blodet, men den er så lav, at der kan gå mange dage, før den er nået, vurderer misbrugsekspert Henrik Rindom.

'Absurd skrivebordsarbejde'
- Denne her lov er det mest absurde skrivebordsarbejde. Folk kan køre med helt op til en promille på 1,2 i blodet, før de mister kørekortet. Andre kører rundt med stedsolider i blodet, der virker sløvende ligesom hash, men fordi det er lægeordineret, er det ok. Bagatelgrænsen for cannabis er så lav, at det ikke betyder noget for trafiksikkerheden. Det handler ene og alene om at drive hetz mod folk, der ryger hash, fordi det er ulovligt, siger han.

/ Nye regler: Hr. og fru Danmark mister kørekort for festjoint (Bt.dk) (12. juli 2012)

Det forekommer mig at være et drastisk indgreb overfor hash-rygere, at kørekortet mistes i 3 år. Især taget i betragtning af forskning, der dokumenterer THCs gode virkninger.

Vi bør ikke som samfund lukke øjnene for dette potentielt sundhedsfremmende middel & vi skal slet ikke som det sker med Marinol proppe offentligt støttede penge i et medicinalfirma. Især ikke når der findes et naturligt produkt, som det for tiden er forbudt at benytte.

Det er jo en ulogisk måde at optræde på som samfund, at bare når det kaldes medicinsk cannabis er helt iorden at bruge som medicin.

Legaliser hash

Samtidigt er aspektet med at fjerne hashen fra den kriminelle verden en væsentlig faktor, som er værd at tage med i betragtning.

Jeg siger ikke, at du skal gå ud & ryge dig vind & skæv.

Bare at de, som idag har et misbrugsproblem kan få lov til at blive ved.

En del gør det sikkert som selvmedicinering imod stress, overdreven arbejdsnarkomani eller psykisk lidelse.

Mens nogle nok gør det som et misbrug på lige fod med alkohol.

Men reelt synes jeg ikke, at vi som samfund skal lukke øjnene for THC som et potentielt naturligt lægemiddel. Et lægemiddel som vi som samfund skulle tage at sætte under regulerede forhold.

For det er heller ikke til at vide, hvad der er af indhold i de forskellige typer af THC solgt på det sorte marked idag.

Læs også:

/ Cancer: Moderat forbrug af marihuana giver mindre forekomst af kræft i hud på hoved & hals (Denmarkonline.dk) (12. juni 2012)