You are here

5 magt- og embedsmisbrugseksempler begået af Claus Hjort Frederiksen

DRs journalist Jesper Tynell fik tidligere i år cavlingprisen for 2009 for hans afdækning af magt- & embedsmisbrug begået under Claus Hjort Frederiksens tid som beskæftigelsesminister.

Derudover vildledte han i flere omgange Folketinget, hvor han personligt ændrede reglerne uden om Folketinget.

Det har ikke fået nogle politiske konsekvenser for Claus Hjort Frederiksen at opføre sig som en skurk i en bananstat, da Dansk Folke_anti_parti ikke har stillet ham til ansvar for hans handlinger.

Tværtimod er han siden blevet forfremmet til finansminister med ansvar for hele Danmarks offentlige økonomi.

Daværende beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen, afskaffede i 2007 i hemmelighed og uden om Folketinget med en underskrift kravene til udenlandske arbejdstageres sikkerhed i farlige job.

Senere pålagde han ulovligt kommunerne at standse udbetalingen af kontanthjælp til mennesker, der ikke var omfattet af den såkaldte 300-timers-regel, som Folketinget har vedtaget.

For at bane vej for kommunalreformen bad Claus Hjort Frederiksen sine embedsmænd opstille statistikker, der skulle vise, at kommunerne var bedre end arbejdsformidlingerne til at få ledige i arbejde.

Ministerens chefer var ind over en misvisende SFI-evaluering af 300-timers-reglen - men da medierne begynder at søge aktindsigt sletter ministeriens medarbejdere 58 sagsakter. De viste senere, at ministerens chefer løbende holdt møder med SFI, mens rapporten blev skrevet, og at der dermed ikke var den uafhængighed, som begge parter havde påstået.

Dertil kommer, at Hjort Frederiksen iværksatte forsøg med tvangsaktivering af sygemeldte uden først at spørge Folketinget. Det er i kort form den afdækning af beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens embedsførelse, der tidigere på året indbragte P1-Journalist, Jesper Tynell, Cavling-prisen 2009.

/ Cavlingprisen 2009 (DR Online) (22. juli 2010)

Venstres nye slogan er øjensynligt:

Vi skider på demokratiet !

Bevist igennem handling & fuldt dokumenteret.

Kommentarer

Tilføjelse: kl. 21:52. Rettet link til mp3 fil. Beklager fejlen, flj.

/ P1 Dokumentar 10-07-22: Cavlingprisen 2009
22. juli 2010 15:03
I P1 Dokumentars sommerserie graver vi i radioarkivet. I P1 Dokumentars sommerserie sender vi i kort form den afdækning af daværende beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens embedsførelse, som indbragte Jesper Tynell Cavlingprisen i 2009.
Mediefiler
/ p1dokumentar_100722.mp3 (MP3 Format Sound)

Den skulle ligge her, men linket virker ikke idag den 10. december 2013:

http://www.dr.dk/arkivP1/P1Dokumentar/Udsendelser/2010/06/25104225.htm