You are here

Enigt EU kræver åbenhed om nettets nye grundlov

De dybt hemmelige forhandlinger om internettets kommende grundlov - antipirattraktaten ACTA - skal frem i lyset. Det kræver et massivt flertal i EU-Parlamentet. Med 633 stemmer for og 13 imod har alle Parlamentets grupperinger nu vedtaget, at Kommission og Rådet skal fremlægge alle dokumenter fra forhandlingerne. Hvis ikke det sker, truer Parlamentet med at hive Kommissionen for domstolene og stemme den endelige traktat ned.

Den danske regering støtter nu åbenhed i forhandlingerne.

»Den danske regering har hele vejen igennem arbejdet for at holde offentligheden orienteret om ACTA-forhandlingernes forløb. Det gælder naturligvis også i forhold til Europaparlamentet. Regeringen kan derfor glæde sig over, at EU’s medlemsstater i sidste uge har etableret en fælles holdning, der følger den danske linje om, at EU aktivt støtter åbenhed,« siger udenrigsminister Lene Espersen (K).

Selv om udenrigsministeren nu siger, at Danmark hele tiden har arbejdet for åbenhed, så har regeringen hidtil afvist at besvare spørgsmål fra Folketinget om ACTA, og i sidste uge viste en uverificeret hollandsk læk, at Danmark var den største europæiske modstander af åbenhed i ACTA-forhandlingerne.

Enigt EU kræver åbenhed om nettets nye grundlov (Information.dk) (12. marts 2010)

Tjah, det er ikke lige kommet for administrationens kendskab.

Jeg har nemlig fået afslag på min aktindsigtsbegæring om ACTA:

svar på henvendelse om aktindsigt i ACTA dokumenter DOK496752