You are here

Giftig arsen i drikkevandet i Sydsjælland & på Lolland

Rent vand er for de fleste en selvfølge, når de åbner for vandhanen. Men nu viser en undersøgelse, at der længe har været alt for meget af giftstoffet arsen i drikkevandet på især Sydsjælland og Vestlolland.

Gift i drikkevandet (TV2 Øst) (24. april 2009)

Læs mere om Artikel af Steen Laursen om Arsen, GeologiskNyt

Via kommentar på TV2 øst af P.A.

Tjek dit vand for arsen og andre stoffer her (Geus.dk)

Når du klikker dig ind hos Geus, skal du vælge en kommune og et vandværk. For at få den fulde liste over alle analyser skal du klikke på "Alle analyser" i bunden af siden.

Via
[Ing.dk] (24. april 2009)

Dansk Vand- og Spildevandsforening (DANVA) har denne kommentar til arsen problemet:

Nyhedsmagasinet Ingeniøren skriver fredag den 24. april, at en kommende rapport fra By- og Landskabsstyrelsen påpeger, at 50-100 danske vandværker de seneste fem år har: "…set stort på, at de leverer drikkevand til forbrugerne med for stort indhold af det giftige og kræftfremkaldende grundstof arsen."

I DANVA er vi opmærksomme på problemstillingerne med arsen, og foreningen og dens medlemmer har bidraget til at finde løsninger på, hvordan arsen kan fjernes.

Således har vi i sin tid peget på, at det omtalte projekt skulle finansieres via den såkaldte 3 mio. pulje under Miljøministeriet, fordi vi længe har været opmærksomme på vigtigheden i at finde effektive og innovative løsninger. Selvom artiklen i Ingeniøren påpeger, at problemerne fortrinsvist forekommer hos de små vandværker, vil problemstillingen fortsat være i fokus hos DANVA.

DANVA har fokus på problemer med arsen i drikkevandet (Danva.dk) (24. april 2009)