You are here

Navnene: De har været med i EU-pensionsordning

29 danske politikere er eller har været med i EU-parlamentets udskældte pensionsfond.

Navnene: De har været med i EU-pensionsordning (JP.dk) (8. marts 2008)

Flere danske EU-politikere har i årevis modtaget pension fra en omstridt pensionsordning.

EU-politikere får dobbelt pension (Nyhederne.tv2.dk) (8. marts 2009)

Sidste henvisning via
[JuniBevægelsen]

Både Folkebevægelsen Mod EU og JuniBevægelsens medlemmer bidrager højst sandsynlig med deres pensionsmidler til de respektive bevægelser.

Der findes ihvertfald en ordning, hvor de som siddende medlemmer af EU-parlamentet bidrager med en del af deres løn til bevægelserne.

Jeg kan ikke tro, at pensionen er undtaget fra det. Jeg undersøger lige sagen.

Søren Søndergaard havde denne korte replik i JP i fredags d. 13. marts 2009:

Ingen ekstra-pension

8/3 bragte JP en fin artikel om den private pensionsordning for medlemmer af EU-parlamentet, som modtager store tilskud fra de europæiske skatteborgere.

Samtidig offentliggjorde avisen en liste over danske medlemmer af EU-parlamentet, »som er eller har været medlem af parlamentets frivillige pensionsordning.« Da mit navn optrådte på den liste, skal jeg for en god ordens skyld oplyse, at jeg hverken har eller nogen sinde vil modtage pension fra denne ordning. Det ville jeg naturligvis også have fortalt artiklens forfattere, hvis de havde nået at få fat i mig inden trykningen.

Den er også her på jp.dk dog uden afsender

Søren Søndergaards sekretariatsgodtgørelse og "blyantspenge" fra Europa-Parlamentet går ubeskåret til Folkebevægelsen Mod EU.

Jens-Peter Bonde har sendt følgende til Jyllands-Posten:

1. Jeg fremstilles som topscorer i pensionsfonden, Det er forkert. Jeg er IKKE topscorer på listen. Christian Rovsing har godt 16 års anciennitet, Karin Riis-Jørgensen 15 år og jeg 13,7 år. Jeg har ikke undersøgt andre.

2. Mit billede knyttes sammen med en afsløring af en "hemmelig liste". Min deltagelse har ikke været hemmelig. Jeg har oplyst det på min hjemmeside. Desuden er den offentliggjorte liste faktisk IKKE hemmelig. Den er frit tilgængelig for alle i foreningsregistret i Luxembourg. Listen i JP indeholder nemlig kun dem, der har ladet sig registrere i foreningsregistret. Men der findes faktisk en hemmelig liste, der indeholder lige så mange navne. Jyllands-Posten har ikke afsløret et eneste navn fra den hemmelige liste. Der er DOBBELT så mange medlemmer i pensionsordningen som oplyst af Jyllands-Posten. Dermed falder også hele vinklen om, hvem der har god eller dårlig moral.

3. Min angivne pension fremstilles med decimal, men er er et rent falsum. Jeg havde skriftligt meddelt Jyllands Postens redaktion, at jeg ikke har været medlem i den fulde periode. Dermed er tallet fremført mod bedre vidende. Det er citeret i alle øvrige medier som sandhed.

4. Det er stærkt misvisende at sammenlægge en folketingspension med et fiktivt tal, hvorfra der heller ikke er fratrukket egen opsparing på en tredjedel og forlods topbeskatning af resten.

5. Jeg forsvarer ikke ordningen. Jeg har stemt og arbejdet imod den fra første dag. Jeg ser den gerne afskaffet, også med tilbagevirkende kraft. Alligevel fremstilles det som min amoralske griskhed. EU-ordningen giver mig løst anslået 5-6.000 kr. om måneden netto efter fradrag af egen opsparing og skat. Det er et stort beløb, men meget langt fra Jyllands-Postens tal for mig.

6. Historien om den fæle EU-kritiker skulle åbenbart skrives som et karaktermord på mig, selv om det er medlemmer fra Konservative og Venstre, som topper listen, og selv om det er en regering af Venstre og Konservative, som har godkendt ordningen.

7. Det er ikke den form for dybdeborende kvalitets-journalistik, jeg normalt forbinder med Jyllands-Postens dækning af Bruxelles og omegn.

Venlig hilsen Jens-Peter Bonde