You are here

Mere TV-overvågning på vej i boligområder

På Christiansborg fortæller justitsminister Brian Mikkelsen i dag i Boligudvalget, at uroplagede boligkvarterer får øget adgang til TV-overvågning.

Mere TV-overvågning på vej (DR Online) (18. februar 2009)

Lovforslaget er endnu ikke fremlagt af justitsministeren.

Selve forslaget skal "lovliggøre" visse boligforeningers ulovlige videoovervågning af offentlige områder. Paradoksalt kommer det fra en repræsentant for et parti, som traditionelt slår meget på retsstaten.

De næste ting, som justitsministeren nu må "lovliggøre" må være stærke narkotiske stoffer som ecstasy, kokain og heroin. Læg dertil hash & skydevåben. De er jo trods udtrykkelige forbud meget udbredte i dagens Danmark.

Brian Mikkelsen er efter min mening en af de største hyklere. For der foreligger ikke objektive data for at videoovervågningen har været årsagen til et evt. nedgang i kriminalitet i de berørte områder. Det er alene mavefornemmelser fra visse personer, som ligger til grund for dette kommende lovforslag.

Jeg har iøvrigt tidligere politianmeldt en boligforening i Aalborg øst d. 14. februar 2009 for brug af ulovlig videoovervågning.