You are here

FN anklager Israel for krigsforbrydelser i Zaitoun/Zaytun bydelen, Gaza by (Samouni-klanen)

Israels militær forbød i to dage hjælp til sårede og døde i Samouni-klanen. Da Røde Kors omsider nåede frem, fandt de fire små børn ved deres dræbte mødre.

Israel stuvede ifølge vidner søndag den 4. januar 110 palæstinensere fra Samouni-klanen sammen i et hus og beordrede dem til at blive der. Familierne havde hverken mad eller drikke.

Om morgenen den 5. januar angreb Israel det pågældende hus med granater, hvorved 30 familie-medlemmer blev dræbt, især mange børn.

Flere familiemedlemmer havde derpå held til at flygte. Men mange sårede familiemedlemmer blev nødsaget til at blive i huset, fordi voldsomme angreb fortsatte udenfor.

Det israelske militær nægtede i to dage at lade redningspersonel nå frem til huset, hvor flere børn var spærret inde sammen med deres døde forældre.

FN anklager Israel for krigsforbrydelser (Berlingske.dk) (10. januar 2009)

FNs højkommissær for krigsforbrydelser, Navi Pillar sagde i går, at angrebet på storfamilien Samouni i Gaza »synes at have alle elementer af krigsforbrydelse«.

Mustafa går længere ind i området. Så ser han det: Liget af et lille barn.

»Jeg ser det på lang afstand: En lille to-årigs krop. Det virker symbolsk; kroppen er sort, forkullet. Det er omridset af en krop, for hundene og kattene har spist af den. Så er det, jeg tænker: dette er ikke menneskeligt. Det kan ikke være virkelighed. Men jeg vågner ikke op.«

FN: Krigsforbrydelse mod Samoni-familien (Berlingske.dk)

Også logget her:
Gaza by - Zaytun bydel: Israel evakuerer 100 til bygning, bomber den og lader de sårede ligge i 2 døgn (4. januar - 7. januar)