You are here

Kammerat Obama ?

Kai Dalsgaard, De Grønne, Ulfborg skriver i et læserbrev d. 12. november 2008:

Ud fra et indholdstomt løfte om "forandring" lykkedes det for første gang en ikke-hvid at blive valgt som USA´s kommende præsident. Og stor var jubelen overfor mulighedernes land, hvor valget overvandt raceforskelle.

Men hvad ligger bag denne "forandring"? Når man ser på Obamas valg af rådgivere giver det bange anelser om en forandring til det værre. Hans konkrete valg af stabschef afslører klart hans proisraelske holdning, uanset om Israel er besættelsesmagt bag Vestbredden, Jerusalem og Gaza.

Obama vil også opruste i Afghanistan ved at sende soldater fra Irak dertil og lade resten stå parat i baser i Irak. Bag Obama står den magtfulde israelske støtte i USA, det militær-industrielle kompleks, for hvem racespørgsmål spiller en underordnet rolle. Man kommer til at tænke på Orwells dyrefabel "Kammerat Napoleon", hvor de undertrykte grise gør oprør mod den tyranniske hvide terror, men ender med at sidde til bords som nye undertrykkere. Om det var grise eller mennesker var ikke til at afgøre, når man kiggede ind ad vinduerne.


Obama udtalte før valget, at det besatte Jerusalem skal være Israels udelte hovedstad.