You are here

Ny model for uddeling af satspuljemidler

DR P1 Orientering d. 20. oktober 2008:

De frivillige organisationer står hvert år i kø hos Folketingets politikere for at få del i de såkaldte satspuljemidler. Det skal der laves om på.

Men den nye model for uddeling af de mange millioner, som politikerne i disse dage forhandler om, vil ikke gøre køen af lobbister mindre. Det bliver blot ministeren og ikke så meget partierne, organisationerne vil stå i kø for at påvirke, lyder kritikken.

Projekter for hjemløse, frivillige der hjælper pårørende til psykisk syge og mange mange andre organisationer står igen i år i kø for at få del i de såkaldte satspuljemidler.

Men de millioner af kroner, som en stor del af dem normalt modtager i driftstøtte, vil de fremover få vanskeligt ved at få del i.

Partierne bag satspuljeforliget, d.v.s. alle partier i Folketinget undtagen Enhedslisten, er blevet enige om både at lave om på, hvem der kan få satspuljemidler og hvem der skal uddele pengene.

Orientering er kommet i besiddelse af et notat fra Velfærdsministeriet, der beskriver hvordan. Et notat der vækker bekymring blandt frivillige organisationer. Medvirkende: Thorstein Theilgaard, generalsekretær i Landsforeningen Bedre Psykiatri.

af Jesper Tynell

Hør mere på:
Ny model for uddeling af satspuljemidler (DR Online)