You are here

Vores hospitaler er blandt verdens mest effektive

En OECD-undersøgelse bringer Danmark i top, når det gælder om at få mest mulig behandling for pengene. Vi bruger midlerne fornuftigt, siger professor Kjeld Møller Pedersen. Den stramme udgiftsstyring har dog haft negative konsekvenser for bl.a. kræftpatienterne, vurderer regionerne.

Vores hospitaler er blandt verdens mest effektive (berlingske.dk)

BAGGRUND: Patienter behandles lynhurtigt på de danske sygehuse

Imens debatten om vente- lister og kvalitet på danske sygehuse raser, viser en ny OECD-undersøgelse, at det danske sundhedsvæsen hører til blandt de mest effektive i den vestlige verden. Men medaljen har også en bagside.

Læs mere (berlingske.dk)

Nyheder:

Kommentarer

Danske sygehuse har kort ventetid, det er ikke det samme som de er effektive, det er heller ikke det samme som det har høj kvalitet.
Ser man på udgifter til sundhedsvæsenet totalt (www.undphdr.org) så er Danmark det land næst efter USA det land der får mindst for pengene. Vi har en levealder på 77,8 år og betaler 2700 USD, lande med den samme levealder er Portugal 1700 USD, Korea 1000 USD, Irland 2500 USD. Lande som Australien lever 80,3 år omk 2800 USD, Sverige 80,2 år 2700 USD, Italien 80,5 år 2250 USD osv.

Sygehusene er effektive, men der er ikke sammenhæng i det danske sygehusvæsen. Man har forsømt den decentrale del af sundhedsvæsenet. der hvor tidlig behandling er mest effektiv og hvor man får mest for pengene. Sygehuscentralisering har betydet lægemangel ( se artikel om den manglende udviling i det danske sundhesvæsen nr 5 2007 Lars Bitsch-Larsen, Tidsskrift ofr dansk sundhedsvæsen).

mvh
Lars Bitsch-Larsen

I den oversigt, som Michael Moore referer til i hans sidste nye film Sicko! er Danmark på nr. 34. USA er på nr. 37.

Jeg ved ikke om det er WHO eller en OECD opgørelse. Måske du ved det ?

Skattestoppet har en stor del af "æren" for, at Danmark ligger så langt nede - tror jeg. (Dog ved jeg ikke, hvad Dk lå på i 2001.)

Ærgeligt at din artikel ikke ligger online, Lars :/

Få dig evt. et login her på denmarkonline.dk og læg den selv online :)