You are here

Underskriftindsamling: Gratis psykolog bistand til OCD ramte

Giv mig din underskrift på, at der skal indføres gratis psykologbehandling til denne gruppe mennesker. Sådan skriver Lisbeth Gade Mikkelsen i oplægget til underskriftsindsamlingen og fortsætter:

OCD er en ikke psykotisk psykisk angstlidelse. OCD er bedre kendt som tvangstanker og tvangshandlinger. Omkring 100.000 – 150.000 danskere lider af OCD i mild til svær grad. Lidelsen rammer begge køn.

Verdenssundhedsorganisationen WHO skønner at på listen over hvilke sygdomme, der koster samfundet flest penge, så ligger OCD som nummer 9. Der findes god behandling for OCD. De fleste patienter kan helbredes, alligevel går mange OCD-ramte ubehandlede rundt i Danmark. Derfor er mange med OCD ikke i stand til at tage en uddannelse eller passe et arbejde.

Nogle af de sværest ramte bliver tilkendt førtidspension, deriblandt også unge mennesker. Alligevel kan de mange OCD-ramte ikke få hjælp til at komme i behandling. Mange må nøjes med en ukvalificeret behandling i det offentlige system, skønt der findes private psykologer, der har specialiseret sig i behandlingen af OCD. Behandlingen består af kognitiv adfærdsterapi. De specialiserede psykologer har gode resultater, og nogle af dem kan også hjælpe de sværest ramte med at få et liv uden OCD, eller til at få et liv, hvor deres OCD er udholdelig, så de kan fungere normalt i hverdagen og blive selvforsørgende.

Skriv under her:
Hjælp mig med at hjælpe OCD-ramte til behandling! (ocd.underskrifter.dk)

Via
[Ocd-inderstinde.dk]

OCD er en forkortelse for obsessive-comulsive disorder (på dansk også kaldet tvangstilstand) og er karakteriseret ved tilstedeværelse af tvangstanker og/ eller tvangshandlinger.

Det giver god mening at tilbyde OCD-ramte gratis psykologbistand i forhold til eksempelvis førtidspension. Se på ocd.underskrifter.dk  for mere information om det.