You are here

Terrorpakken - Fritstil folketingsmedlemmerne

Læserbrev i Vejle Amts Folkeblad d. 1. april 2006: 

I forbindelse med Fogh regeringens terrorpakke har der været en del blæst om indholdet og desværre har kun enkelte medlemmer af Folketinget været stærkt imod den.
Jeg skriver desværre, fordi det lader til at der på nuværende tidspunkt måske er et flertal for det største indgreb i de grundlæggende menneskerettigheder i dansk historie. Som den samlede terrorpakke ligger nu kan PET lave teleobservation af en enkelt person, hvis de har en mistanke om terrorisme.
Det er en metode, som i ånd og indhold er inspireret Stasi-regimet i det tidligere DDR.
Hvorfor skal staten som udgangspunkt mistænke alle for terrorisme ? Det er som om, at staten ikke længere kan tolerere den kontrol, som borgere skal have med den. Men at vende den om. Helt ærligt. Det er for meget.

Hvad med den grundlæggende menneskeret med, at enhver er uskyldig indtil det modsatte er bevist ved en domstol ?
Hvornår er jeres ”kamp imod terror” vundet ?
Hvilke andre tiltag har I i skrivebords skuffen, som er værre og er et større indgreb i de grundlæggende menneskerettigheder? At overvågning af hele boligblokker og demokratisk sindelagskontrol er fjernet og bliver fremstillet som en sejr for kritikerne. Det er langt ud, da jeg mener de slet ikke burde være fremsat i det oprindelige forslag !

Jeg vil gerne i denne sammenhæng appellere til, at partilederne for de enkelte partier fritstiller MF´erne i det her spørgsmål. Så må hver enkelt gøre op med sig selv, hvilken retning de i historiebøgerne skal noteres for. For eller imod menneskerettigheder. Og ikke som nogen siger for eller imod i  en skyggekamp mod terror.
Frihed er ikke gratis – heller ikke i 2006.
Og tag så forslagene af bordet. Det sømmer sig ikke for en retsstat.

Af Flemming Leer Jakobsen