You are here

Statsministeriet svarer vedr. min henvendelse om interview med Bo Elkjær

København den 08. maj 2007
J.nr. 5109-0928

Flemming Leer Jakobsen
Mindegade 26 st tv
7100  Vejle

 

Kære Flemming Leer Jakobsen

Tak for din henvendelse af 20. marts 2007 til statsministeren.

Det kan oplyses, at Statsministeriet løbende modtager et omfattende antal forespørgsler, såvel mundtlige som skriftlige, om interviews med statsministeren, herunder forespørgsler om interviews angående Irak-krigen. Statsministeriet vurderer løbende forespørgslerne, herunder forespørgslerne om interviews fra Bo Elkjær og de konkrete spørgsmål, som Bo Elkjær i denne forbindelse har fremsendt til statsministeren omhandlende Irak-krigen.

Det er imidlertidigt ikke muligt at imødekomme samtlige de forespørgsler om interviews, som Statsministeriet løbende modtager.

Det er Statsministeriets opfattelse, at der må antages at være overladt statsministeren og Statsministeriet et meget vidt skøn med hensyn til, hvilke interviews man ønsker at deltage i. Der må således være en meget betydelig frihed med hensyn til, hvorvidt en anmodning om deltagelse i et interview bør imødekommes.

Der består således - efter Statsministeriets opfattelse - ikke en forpligtigelse for statsministeren til at imødekomme anmodninger om interviews - uanset hvem der anmoder, og uanset hvor mange anmodninger den pågældende fremsætter.

Med hensyn til den danske militære deltagelse i den multinationale indsats i Irak i marts 2003, kan det oplyses, at regeringens begrundelse herfor er beskrevet i bemærkningerne til beslutningsforslag B 118 af 18. marts 2003, hvortil der henvises.

Med venlig hilsen

Kasper Høeg-Jensen
[Ministersekretæren]

------ slut----
Se også:
Hvorfor vil statsminister Anders Fogh Rasmussen ikke interviewes af Bo Elkjær ?

Besøg Bo Elkjærs blog på ebblog her:
Løgnen om Irakkrigen

/ Læs Bo Elkjærs blog på archive.org

Læs selv mere om dansk beslutning om krigsdeltagelse i Irak på Folketingets web:
2002-03 - B 118 (oversigt): Forslag til folketingsbeslutning om dansk militær deltagelse i en multinational indsats i Irak

BilagStørrelse
Image icon svar_statsmini_1.jpg35.86 KB
Image icon svar_statsmini_2.jpg8.51 KB

Kommentarer

Sjovt at masseødelæggelsesvåben bliver nævnt hele 10 gange i bemærkningerne til Folketingets beslutningsforslag B 118 af 21. marts 2003 om dansk deltagelse i Irak krigen.