You are here

Selvbrunere med miljøskadelige stoffer

Ønsker du at skyde genvej til den rigtige kulør med en selvbruner, så må du være parat til at få stoffer med i købet, der både giver allergi og belaster miljøet. Det konkluderer Miljø og Sundhed i en test.

Selvbrunere med miljøskadelige stoffer (DR Online)

Læs mere på:
Test af selvbrunere (miljoeogsundhed.dk)

Godt vi har EU til at sikre forbrugerne retten til, at påføre den enkelte allergi og belaste immunforsvaret i form af hormonforstyrrende stoffer.

Vågn op, evt. ?

EUs indre marked påbyder det enkelte medlemsland at tillade produkter, når det er godkendt i et andet EU-land til salg.

Danmark burde kunne forbyde disse hormonforstyrrende og allergi fremmende stoffer af hensyn til folkesundheden og ikke mindst af hensyn til miljøet inklusiv dyr. Men det vil helt sikkert blive opfattet som en teknisk handelshindring af EU-systemet.

Hvad betyder det, at et antal mennesker bliver påført lidt allergi og hormonforstyrrende stoffer ? Det skaber jo vækst i form af helbredsundersøgelser og salg af produkter til at modvirke effekten af stofferne. Det er jo godt for samfundet.

Vækst, vækst, vækst...

Jeg er træt af al den vækst fiksering. Den enkeltes helbred skal ikke sættes over styr bare for at en kemi lobby kan tjene lidt flere penge.

Der skal være en grænse. Og den grænse er for længst nået.

At tale om at reformere EU-lovgivningen (som er underlagt de fire friheder; varer, tjenesteydelse, penge og arbejdskraften som alt overskyggende princip) via en langsommelig proces vil tage år, ja endog årtier. Det kan vi ikke vente på.

Magten skal tilbage til Folketinget, som ene og alene skal udstikke beskyttelse af forbrugernes helbred. Det skal ikke overlades til en eller anden lyssky EU-kommitee, som bag lukkede døre reducerer vælgerne til kun at være forbrugere.

Tag magten tilbage !