You are here

Sammenhængskraften truet af starthjælpen

DR P1 Orientering d. 26. maj 2006: 

Der er mange udlægninger af, hvad dansk national identitet går ud på, og når den amerikanske sociolog John Campbell skal beskrive de kulturelle traditioner i Danmark, så er det med ord som åbenhed, fleksibilitet og en fremragende evne til altid at nå til enighed.

Og så er der selvfølgelig den sociale lighed, som desværre er begyndt at gå op i sømmene.

Hvis Danmark fortsat skal klare sig godt i den globale konkurrence,
er det afgørende, at landet fastholder de værdier og traditioner, som gennem århundreder har gjort det lille land til en habil, global medspiller.

Lighed og styrkelse af et bredt nationalt fælleskab har hørt til kernepunkterne i en national strategi for overlevelse, og det er også vejen frem, når den internationale konkurrence skærpes. Men der er mørke skyer i horisonten, mener professor i sociologi John Campbell, som har kigget den danske nationale identitet efter i sømmene.

John Campbells bog "National identities and the varieties of capitalism" - med undertitlen "The Danish Experience" er redigeret af John Campbell, John A. Hall og Ove K. Pedersen og udkommet på DJØF
Publishing.

af Louise Puck

Hør indslaget her:
Social lighed skal sikre global succes (26. maj 2006)

relaterede links:
Bogen

Konference om bogen d. 11. maj 2006 arrangeret af CBS.dk

John Campbell advarer imod, at starthjælpen er et slag imod sammenhængskraften i Danmark. Det vil gøre, at der i nogle kredse ikke er samme forståelse for lighed. Men det er muligt endnu at redde det ved at afskaffe starthjælpen og lade flygtninge komme på kontanthjælp.