You are here

Så fik DR igen én med VOK'en!

Submitted by Nutcracker on 3 January, 2007 - 00:37

Så fik DR igen én på hovedet med VOK'en. Denne gang er det Dansk Folkeparti, der svinger den moderne stegepande i det politiske 'samtalekøkken' - i hvert fald indtil videre ...

Dansk Folkeparti vil have regeringen til at gribe ind over for DR, der i følge dem "åbenlyst modarbejder regeringen" og den førte politik samt generelt "er så venstreorienteret, at man lige så godt kunne have læst op af SF’s partiprogram". Derfor må "regeringen langt mere tydeligt må imødegå DR’s politiserende virksomhed" og få fyret journalister, der bedriver "rød journalistik".

Statsministeren glimrer ved sin fravær af kommentarer til sagen, men V's politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, forsikrer, at regeringen ikke vil angribe DR's selvstændighed, men jeg mindes en række klagebreve fra bl.a. Lars Løkke Rasmussen og Helge Adam Møller - der tilmed er gået til pressenævnet vedr. filmen "Den hemmelige krig" - en film, som 'ytringsfrihedens avis', Jyllandsposten, også har angrebet og krævet indgreb mod DR for at bringe.

 

Ytringsfrihed er det bedste vi har - så længe I mener som os
Er det regeringens motto?
 

Tænk, at det blot var i går, at statsminister Fogh slog sig på brystet i sin nytårstale, da han kom ind på krisen på baggrund af karikaturerne af Muhammed - en del af talen, Pia Kjærsgaard efterfølgende i DR's Aftenshowet var særlig glad for, fordi Fogh sagde, at der står respekt om Danmark nu bagefter, fordi "vi stod fast".

Her er en del af afsnittet om karikaturerne og ytringsfrihed:

 

"I dag står der respekt om Danmark. Fordi vi stod fast, da vore grundlæggende værdier kom under pres. Vi stod vagt om ytringsfriheden, som er den mest kostbare frihedsrettighed, vi har.

Retten til frit at offentliggøre sine tanker i tale, i tekst, i tegninger,
- retten til frit at meddele sine tanker med alvor og humor, med seriøsitet og satire, med kendsgerninger og karikaturer,
- retten til frit at tale de politiske magthavere, de religiøse autoriteter og de hævdvundne tankesæt midt imod,
Det er kernen i folkestyret.
Og det er drivkraften for oplysning, uddannelse og udvikling."

 

Kan hykleriet blive mere fuldkomment?

 

vh CP

Nyheder:

Kommentarer