You are here

Organdonation - sig Nej Tak !

Pia Christmas-Møller (PCM) har endeligt fundet et ufarligt politisk emne, hvor hun kan markere sig uden at få ørerne i maskinen. Det er på området for organdonation, hvor:

Danmark har brug for flere organdonorer. Derfor foreslår Pia Christmas Møller nu, at danskerne skal tage stilling til, om deres organer må doneres.

Se indslag fra 18 nyhederne på TV 2 Nyhederne

Jeg har selv for lang tid siden taget stilling til organdonation og mit svar er klart. Det er et nej til alle former for organdonation. Det tog jeg stilling til allerede den 19. november 1991. Jeg har selv tidligere følt mig (og føler mig stadigvæk ) provokeret af den kampagne, som pt. kører med kendte på busstoppesteder (set vist nok i sidste uge her i Vejle).

Jeg har selv den indstilling, at jeg ikke vil have eller modtage organer. Jeg regner selv med at bliver mindst 110 år og mine organer holder nok også lige så lang tid. Ellers er det bare ærgeligt.

Et eller andet sted synes jeg det er betænkeligt, at mennesker skal agere reservedelslager for andre mennesker efter deres død. Det rører ved naturens orden at gribe ind i den ved at forlænge enkelte svagere menneskers kroppe kunstigt i en længere eller kortere periode. Jeg tror på, at det stærkeste menneske skal overleve rent genetisk. Derfor er jeg også imod kunstig befrugtning, som er med til at forlænge overlevelsen af visse menneskers halvdårlige gener. Men det er et sidespring fra emnet.

Ikke at jeg er imod kunstige hjerter. Det finder jeg iorden, sålænge det ikke kræver at et andet menneske skal dø for at et andet kan leve.

Jeg har heller ikke noget imod lægevidenskabens landvindinger i kampen imod kræft og andre invaliderende sygdomme som muskelsvind og sclerose. Jeg er selv til information uddannet sygepasser i forsvaret og har været udsendt som FN-soldat i Namibia. Så jeg har et vist grundkendskab til visse lægelige behandlingsmetoder for hverdags sygdomsproblemer uden overhovedet at sige, at jeg er ekspert.

Pia Christmass forslag om 18 år for organ spørgsmål
Men jeg er imod forslaget fra PCM, som skal tvinge folk til på deres 18. års fødselsdag til at tage stilling til dette prekære spørgsmål. Om så det enten er i forbindelse med sygesikringsbevis eller kørekort, så synes jeg det er at påtvinge folk en stillingtagen - for nogle - til et meget ømtåleligt emne. Nemlig ens egen død.

Når man tager i betragtning hvor stor et tabu døden idag stadigvæk er, så er det en hurdle. Ja, vi skal alle dø. Men jeg mener ikke, at man via tvang skal hæve niveauet for antallet af organdonationer. Jeg er også imod de tilfælde, hvor nogle danskere er taget til Indien for at få foretaget en nyretransplantation. Det synes jeg er uetisk ud fra et standpunkt, at det er at drage fordel af den store Indiske fattigdom.

Hvad skal man så gøre ved dem på venteliste for en organdonation ?

Det ved jeg ikke.

Men metoden er heller ikke som det kom frem i 19 nyhederne ved en organtransplanteret Voigt forslag om, at alle danskere fra fødslen skal være fødte donorer og så først ved deres 18. års fødselsdag skal kunne tage stilling til om vedkommende overhovedet ville være organdonorer. Forslaget var ifølge Voigt mere dansk end, at man først skal tage stilling til det sin 18 års fødselsdag :/ Sikke noget vås. At udråbe et forslag til at være mere danskersindet end et andet er et popsmart propaganda spin nysprogs trick. Der findes ikke noget sådant på dette område.

Det var iøvrigt nogle totalt ensidige indslag, som blev vist i TV2 Nyhederne. Ikke så meget som en kritiker af organdonation blev interviewet. Angiveligt skulle der være over en 80% tilhængere af organdonation i Danmark, men mange har bare ikke tilmeldt sig organdonationsregistret. Så reelt kan man sige, at de omkring 530.000 er et mere udtalt mål for antallet af reelle organ donorer end den meningsmåling.

Du kan Framelde dig her til donorregistret nederst
(Jo pudsigt at "Fuld tilladelse" kommer allerførst i tilmeldingen til Donorregisteret & forbud imod organdonation nederst., 4. september 2009)

Gør det nu.

Ja, jeg er virkeligt lidt oppe at køre over de indslag her iaften. For det er manipulation via et massemedie og det kan jeg bare ikke døje.

Kommentarer

Hej Flemming, jeg har læst dit indlæg samt hørt dagens indlæg i medierne. Jeg er ikke istand til at vurdere, hvorvidt det er rigtigt eller forkert at donere eller modtage donationer i al almindelighed. Jeg finder dog den svenske model, om at man er født doner indtil man selv, som 18 årige, kan tage stilling, for meget forkert. For mig er der helt klart intet menneske eller instans der med rimelighed kan disponere over et barns krop i tilfælde af død, ej hellere forældrene. Det er dybest set grotesk og et klart overgreb på det enkelte individ. Ifølge min menning er man simpelhen nød til at vente på, at personen bliver 18 år og således selv kan tage stilling. Hvorvidt man til den tid vil sige ja eller nej, må vel til syvende og sidst være den enkeltes egen frivillige afgørelse. Din mening om, at man konsekvent bør sige nej, er jo et omkostningfrit standpunkt for dig at indtage, idet man nok ser lidt anderledes på tingene, når man står i "lort til halsen". Dit synspunkt, hvad angår, naturens afskaffelse af svage gener for at sikre arten, vedrører efter min mening lavere stående arter. Ellers kan man vel også argumentere for at undlade at vaccinere imod de farlige børnesygdomme, som naturen vel har skabt for at rense ud i de svage gener. At købe fattige menneskers organer er jo forkasteligt.

Hej Tarok,

Jeg skifter ikke mening i tilfælde af, at jeg skulle komme i en situation med et behov for organtransplantation. Det er bare ærgeligt, hvis det sker.

Og jow. Man skal da vaccinere imod sygdomme. Bare fordi jeg har en tiltro til, at naturen kan "luge" ud i de dårlige gener - også blandt mennesker. Så er jeg dog ikke fanatisk på det punkt. Så kunne jeg jo ligesågodt gå ind for, at der skal være et forsikringbaseret sygehusvæsen i Danmark. Men det gør jeg ikke. Jeg går ind for et sygehusvæsen, hvor _alle_ har fri og lige adgang til sygdomsbehandling. Jeg sætter dog grænsen ved organdonation, hvor ingen skal tvinges til at donere organer mod sin vilje.

Jeg har ikke noget imod organtransplantation som sådan. Det er bare tanken om, at organer tilhører samfundet jeg er imod. Organer tilhører den enkelte.

Hej Flemming

Du skriver -

"Jeg sætter dog grænsen ved organdonation, hvor ingen skal tvinges til at donere organer mod sin vilje."

Jeg kan ikke mindes at have set nogensteds i debatten, at man skal kunne tvinges til at donere organer mod sin vilje. Der er såvidt jeg kan se "kun" tale om at man skal tage stilling. Et simpelt ja/nej spørgsmål.
Jeg er bestemt af den opfattelse at det skal være frivillig om man vil eller ej, ligesom jeg er af den mening at man skal have lov at vælge om til enhver tid - også hvis man kommer i den uheldige situation at det rammer en selv eller en af sine nærmeste.
Samfundet har vel i virkeligheden allerede taget stilling for os, med hensyn til at modtage blod og lignende ting. Ting som for os i dag er acceptable fordi det har været der så længe vi næsten kan huske. Blev vacciner og bloddonation først opfundet idag, kunne vi sikkert få en lige så stor debat ud af det.
Der findes en lille religiøs gruppe der er imod det at få blod. Men den samme gruppe accepterer idag organdonation. Mærkeligt nok.

Iøvrigt fik jeg en ny nyre for 14 dage siden, fordi en eller anden havde taget stilling, hvilket jeg selvfølgelig er glad for. Før kostede jeg samfundet ca. 400.000,- kr/år (hæmodialyse. Nu fik jeg en operation til ca. 500.000,- kr - engangsbeløb og efterfølgende koster jeg ca. 80.000 kr /år. Det giver en tilbagebetalingstid på ca. 2 år og sansynligheden for at jeg kan starte op på arbejde igen (betale skat) er meget stor. Så foruden den humanitære side af sagen er der også god økonomi i transplantationer. Men det er en sidebemærkning. Jeg har bare set andre "modstandere" af organdonation, argumentere for at det er for dyrt og at pengene bliver taget fra andre patientgrupper. Det er altså ikke tilfældet. Jeg er godt klar over at det ikke er et issue du har med i dine overvejelser.

Jeg har forøvrigt aldrig mødt nyresyge modstandere af organdonation. Lidt tankevækkende. Ej heller det forældrepar jeg mødte på Skejby for et par siden, hvis 13-14 årige pige mistede nyrefunktionen på begge nyrer i løbet af et par dage, grundet en uforklarlig infektion. Så er det et kateder i halsen og dialyse flere gange om ugen.

Står man fast på sin "nej tak" mening, hvis man kommer i den situation, må jeg acceptere det. Men jeg vil ikke kunne forstå det.

Med venlig hilsen
Hans

Hej Hans,

Tak for dit indlæg.

Det var Jes Voight fra Transplantationsgruppen, som kom med det forslag om at skulle være fødte donorer indtil man var 18 år. Ved sit 18. år kunne man så tage stilling til om man ville være organdonor.

Sådan opfatter jeg hans forslag om man skal være fødte donorer fra fødslen af. Du kan se det her (Nyhederne.tv2.dk) (ca. 3 minutter inde i indslaget)

Det er godt at høre andres meninger om dette og andre emner. Så tak for det og held & lykke med din nye nyre.

Argumentet om at noget i sundhedsvæsenet skulle være for dyrt køber jeg heller ikke. Et menneskes liv kan ikke gøres op i kroner og ører. Og det skal det heller ikke. Alle mennesker - selv de lidt ældre mennesker - skal have lige adgang til alle sundhedsydelser. Det må og skal vi have råd til i Danmark.

Hej Flemming

Mange tak.

Har nu set indslaget. Jeg har svært ved at udlede helt præcist, hvad det er Jens Voight mener med sine udsagn. Fødte donorer og endelig stillingtagen ved det 18 år? Men jeg er bestemt enig med dig i at vi alle er herrer over vor egne kroppe og ingen andre end os selv kan tage stilling.
Og ja - vi har råd i Danmark.

Mange tak for at du har taget emnet op.

Mvh Hans

Hej Flemming!

Vi hedder Cille Skiby og Therese Thim. Vi går i 9. klasse på Kragelundskolen. I næste uge har vi projektuge, og vi har valgt at arbejde med emnet organdonation, da vi synes, det er enormt spændende.
Mens vi sad her og lavede research på emnet, faldt vi over dit indlæg. Vi synes din holdning er meget interessant, både fordi den er stærk og afklaret, og fordi den går imod mange andres.
I vores projekt vil vi fokusere meget på at sætte en debat op, så derfor kunne vi meget godt tænke os at interviewe dig.
Vi tænkte på, om vi kan få din mail, hvis du har lyst til at medvirke i vores projekt, hvilket vi meget håber på!

Med venlig hilsen
Cille & Therese

Det foruroliger mig, at du kan opfordre folk til IKKE at redde liv - det giver mig en forestilling om, at du ikke holder af nogen og at ingen holder af dig - og ja, det er et personligt angreb for jeg opfatter dig som syg.

Hvordan kan du udtale dig om noget du tydeligvis ikke har sat dig ind i? Darwins teori er jo ikke gældende længere - har du aldrig været til lægen? Bor du ude i skoven og fanger selv din mad?
Nej, det tror jeg næppe, så jeg synes ikke du skal udtale dig om at de stærke som selv kan overleve med mindre vi skal forsøge at sætte dig ud i en skov og se hvordan det går?

Desuden kræver denne metode IKKE, at folk dør - en organdonor donerer fordi han/hun uanset hvad er død uanset om der er en klar til at tage imod deres organer eller ej.

Jeg håber, at du en dag oplever den menneskelige følelse, der kaldes empati - og jeg håber, at alle i din familie har sunde organer når de skal leve med en som har din holdning.

Held og lykke fremover - du får brug for det.

Kære Mr. Anonym, hvorfor bliver du ubehagelig, blot fordi Flemming har en anden menning end dig ? Argumenter blot for din holdning, det vil være mere passende. Hvor langt mener du, vi her i vesten kan "tillade" os at gå for at redde liv ? I store dele af verdenen dør mennesker som fluer af banale sygdomme, som koster en flad femmer at helbrede, mens vi kræftbehandler vores hunde og katte for 10-15 tusinde kroner. Er det hvad du kalder empati ? Hvor er perspektivet ? Når nedfrysningsteknologien snart tillader det, skal syge mennesker så her i vesten nedfryses indtil helbredelse er mulig ? Som man kan se af mit tidligere indlæg, syntes jeg, at det er rimeligt og iorden, at organdonation finder sted på det nuværende niveau og på frivillig basis. Men er det eksempelvis rimeligt, at købe fattige, ulykkelige og desperate menneskers organer for at redde sit eget liv. Jeg spørger bare, er der nogen grænse for din egoisme, Mr, Anonym ? Og hvor er din empati for andre end din familie eller venner ?

Davs anonyme,

Det var da en forunderlig form for argumentation, du tager i brug. Måske du skulle overveje at holde dig til emnet fremover.

Men dine angreb ændrer selvsagt ikke en tøddel på min holdning til organdonation. Jeg anbefaler et nej til organdonation og det vil jeg blive ved med.

Spred Glæde...trods alt :/

FlemmingLeer

Hej

jeg prøver at lade være med at blive ubehagelig men jeg er også meget foraget over dine synspunkter. Fred være med, at du selv er imod organdonation, men jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan du kan finde på at opfordre andre mennesker til ikke at redde liv?

Du har to påstande som jeg godt kunne tænke mig at spørge ind til
den ene er noget med genetik og survival of the fittest - jeg forstår ikke at du vil lade menneskeliv gå til spilde for at vi kan få en "stærk art" som jeg ser det er vi alle sammen gode som vi er - nyresvigt eller ej??? og så bliver jeg nødt til at spørge - det er vel ikke genetisk bestemt hvis du ender i et trafikuheld, som får dit hjerte, nyre eller andet til at stå af??

den anden er "et menneske skal dø for at redde et andet". Det er jo, som den anonyme også har skrevet, helt forkert. man går jo ikke hen og dræber et menneske, folk der kan komme i betragtning til en donation er hjernedøde, og vil aldrig kunne vågne op igen.

jeg vil lige nævne, at jeg også er imod både tvang, og at børn er meldt til automatisk. men jeg synes, det er vigtigt at tage stilling. Hvis man synes det er for ubehageligt at tænke på sin død, sætter man bare kryds ved nej uden at give det nærmere eftertanke. Det er da dumt, at nogle liv skal gå "til spilde", tænk hvis de nu gerne ville have doneret organer....

nu ved jeg ikke hvad du har af børn, kone, familie eller venner, men ville du i en situation hvor en af dem du elsker havde brug for et organ for at overleve sige "nej tak, jeg synes de skal dø" ?

jeg respekterer din holdning, og synes det er interessant at høre holdninger fra "den anden lejr", det eneste jeg ikke respekterer er, at du direkte opfordrer til at sige nej. kampagnerne der kører siger jo heller ikke "donér nu", men "tag stilling nu".

jeg bliver selv 18 om en måned, og kan ikke vente med at tilmelde mig donorregistret. Det er, for mig at se, en fantastisk fornemmelse, at vide at man kan hjælpe folk selvom man er død.

vh. anonym, i.b

Jeg lader det være op til den enkeltes frie vilje om vedkommende vil følge min opfordring eller ej til et nej til organdonation. Nu har jeg bare den indstilling, at jeg ikke har noget imod at skilte med min holdning plus jeg gerne opfordrer andre til også at tage stilling.

Istedet for et benytte menneskelige hjerter, nyrer og lunger skulle man hellere forske i tilsvarende kunstige organer. Vel at mærke enheder, som kan indopereres i patienter. Det har jeg ikke noget imod.

Jeg har primært det imod organdonation, at jeg ikke mener at mennesker ved deres død skal reduceres til reservedelslager for organer.

Der findes allerede et kunstigt hjerte, som er udviklet i USA.
Teknikkens grænseland: Kunstigt hjerte er klart til indoperation (ing.dk) (23. februar 2001)

Efter at have postet min holdning til organdonation på gruppen Tag stilling til organdonation (men helst ikke imod det) har admin derinde valgt at smide mig ud af gruppen. Vedkommende følte sig stødt over mine holdninger og beskyldte mig for at have "umenneskelige meninger". tsk tsk.

Du kan istedet tilmelde dig gruppen Ikke organdonor, hvor vi pt. er en 6 stykker som står ved offentligt at vi ikke ønsker (af forskellige årsager) at være organdonor. Her kan du fordumsfrit debattere både for og imod organdonation uden at du risikerer at blive smidt ud.

Jeg er ganske enig i den betragtning. Man hører hele tiden "Tag stilling nu", men det der i virkeligheden bliver sagt, er jo "donér nu". Det er ikke provokerende ment, men der bliver jo for alvor set på én med foragt, hvilket ses i denne blog, hvis man beslutter sig for at sige nej. Flemming, jeg finder det meget symptomatisk, at du i en "Tag stilling til organdonation-gruppe" bliver smidt ud fordi du er imod. Det er utroligt sigende, for hvordan hele denne debat omkring organdonation er foregået.

Pro-organdonorerne kører lidt en stil á la "Hvis du ikke er med os, er du imod os.". Meget totalitært og sort/hvidt, hvilket kan være utroligt frustrerende, når emnet er så fantastisk prekært og svært at have en "ordentlig" mening om. Men jeg synes godt nok det er rart, at der faktisk også findes "nej-sigere" derude også. Jeg har selv ikke taget stilling endnu, men, at der kun er et meget ensidigt billede af organdonation (udsendelsen på Tv2 Nyhederne er et godt eksempel), gør at beslutningsprocessen for mig bliver endnu mere vanskelig.

Flemming blev ikke smidt ud fordi han var imod, for det er der mange andre der også er. Han blev smidt ud fordi han ikke kunne snakke orentligt, og han kom med ufattelig stødende bemærkninger om syge mennesker og omkring hvem der ikke fortjente at leve.

DERFOR smed jeg ham ud.

Nu vil jeg sige, at du ikke læste mine indlæg ordentligt. Men tværtimod lagde en hel del til mine indlæg, som jeg slet ikke skrev noget om.

Vedr. at jeg ikke skulle have snakke ordentligt, så svarede jeg bare på et angreb fra en anden bruger. Et angreb, som skubbede mig alle mulige og umulige motiver i skoene. Men det er åbenbart ikke tilladt for mig, at forsvare mig med samme type argumenter.

Hey alle.

Jeg har nu læst din artikel og for at være ærlig, så forstår jeg ikke al den her postyr. Forstår ikke hvad problemet er? Man styrer selv om man vil donere sin organer eller ej. Jeg kender ikke nogen som har fået doneret et organ.

Min bror fortalte mig her forleden at han havde et af de der kort i sin pung, hvor at man sætter kryds under hvilke ting som man gerne vil donere, hvis nu ulykken skulle ske. Jeg blev helt stolt af min bror. Jeg vil gerne selv være organdonor, men da jeg ikke er fyldt 18 endnu kan jeg ikke.

Jeg må sige at jeg er uenig med dig og har en anden holdning. Men selvfølgelig respekterer jeg den da. Det irriterer mig at folk bliver så onde når jeg læser debatter vedrørende dette emne. Jeg synes bare at når man fylder 18 år burde der komme et brev ind af døren med spørgsmålet :"Vil du være donor".. Det er jo bare et simpelt ja og nej spørgsmål. Man skal da gøre det som man synes er rigtigt. Alt andet ville være dumt.. Jeg vil gerne være organdonor. Bare tanken om at der MÅSKE kan komme noget godt ud af min død? Hvis jeg nu kan hjælpe et andet medmenneske? Så kan jeg dø med god samvittighed. Jeg appellerer ikke til nogen, jeg siger bare min holdning. Sådan ser jeg på tingene..

Hej Svan,

Ja, det er fint nok med mig, at du vil donere dine organer.

Jeg tror postyret skyldes at der er mange følelser med fra nogen om organdonering. Nogle har haft det tæt inde på livet, hvor et familiemedlem måske har stået & haft brug for et organ.

Når nogen så vover at have en anden holdning til det, så kommer de op i de røde felt & følelserne tager over. Det har et anstrøg af fanatisme, hvor man ikke læser argumenterne men afviser dem uden eftertanke.

Men godt at du stadigvæk har en åben tilgang til debatten. :)

Spred Glæde...trods alt :/
FlemmmingLeer

Hvor mange måder skal man sige nej på? Jeg er IMOD organdonation/transplantation og jeg er SÅ træt af den ensidige debat, hvor vi kun hører ja-sigerne og at vi for enhver pris skal presses til at sige ja. Jeg er imod og vil selvfølgelig heller ikke modtage, for har man sagt A må man i mit hoved også sige B.

Men da trods alt dejligt, at der er andre end mig.

Det var da en ubehagelig holdning du har der!!! Men omvendt så er du vel forhåbentlig et menneske der aldrig har haft tragedie tæt inde på livet..Aldrig haft et menneske der vil dø fra dig hvis ikke der kommer hjælp...

Hvis du har et barn der er syg vil du så sige til dit barn: Nej lille skat jeg vil ikke give dig min ene nyre????

Jeg forstår dig ikke og tror og håber på at det er fordi du som tidligere nævnt har været forskånet for at opleve et menneske langsomt sygne hen

Jerg er kone til en mand der SKAL have nye lunger og venter på venteliste..Se han er kun i 40 erne og vi har 2 børn under 10 år..Disse børn lever i håbet sammen med mig om at der en skønne dag også kommer lunger til ham således at de kan vokse op sammen med deres far..

Skulle man følge din holdning ja så vil mine børn se deres far dø inden for små 2 år...

Så hurraaaa for at der findes mennesker der vil hjælpe andre så de kan leve livet og skam over sådan nogen som dig!!

Jeg vil dog krydse mine fingre for at du ALDRIG bliver nød til at sige nej til at hjælpe nogen du har kær !!!!!!

Hej,

Tak for din kommentar & at du vil krydse fingre for mig. Jeg krydser også fingre for at det lykkedes at finde en organdonor til din mand.

Jow, jeg har faktisk oplevet at miste en kær bedstemor på grund af nyresvigt. Jeg ved igrunden ikke om hun trods sin høje alder fik tilbudt en nyre.

Ubehagelig eller ej. Så er det er min holdning vedr. organdonation & jeg ændrer den ikke for mit eget vedkommende.

Nu har jeg ikke børn - endnu. Men hvordan jeg vil stille mig skulle problemet opstå. Det ved jeg helt ærligt ikke.

Døden hører også med til det at være menneske.

Det er sådan set det eneste som alle med garanti vil komme til at opleve.

Spred Glæde...trods alt :/
FlemmingLeer

Sjovt du ønsker os held og lykke samtidig med at du udbreder et budskab om at folk skal sige nej....

Ja døden er en del af livet men kan man redde et menneske så skal man gøre det og tror du vil ændre holdning hvis det pludselig er dit barn eller din kone der er døende...Ikke noget jeg ved...Ikke noget du ved da du ingen har men dog håber jeg for dig at du vil elske dem så meget at din holdning vil ændres..

Forresten så snakker du om at det er genbestemt og at det er en måde at rense ud i menneskeheden...Ret så ubehageligt og minder lidt om nazismen...

Men vil så oplyse dig om at det samme kunne ske for dig da det er en arbejdsskade der er skyld i min mands tilfælde og ikke en skid med hans gener og gøre...Så også der skal du måske udvide din holdning..

Ja du har ret til din mening men at du spreder det budskab du gør gør forbandet ondt for du siger faktisk at min mand BØR DØ da folk BØR sige nej og tror ikke du ved hvor ondt dine udtalelser gør!!

Hej,

Nu er jeg klar over, at du & din familie befinder sig i en sårbar situation. Men det er nu engang sådan, at andre ikke bestemmer over folks egen vilje.

Vedrørende reagensglasbørn & gener

Hvis folk ikke er istand til at få deres egne børn biologisk, så er der jo rig mulighed for at adoptere. At årsagen til barnløshed så måske skal findes i den kemiske suppe af tilsætningsstoffer vi bliver udsat for er en anden side af sagen.

Det nytter ikke noget at benytte reagensglasmetoden for det vil uvilkårligt dukke op i næste generationsled igen & med forstærket effekt. Det er sådan set bare naturens gang & vi er trods alt bare et højerestående pattedyr på dette område.

Spred Glæde...trods alt :/
FlemmingLeer

Ja her er jeg så heller ikke enig for man kan altså have ekstremt svært ved at få børn hvis man feks har haft en god gang underlivsbetændelse eller klamydia.

Se dette har intet med generne og gøre og ikke noget man giver videre til sine børn.

Ville ønske du udvidede din horisont lidt mere da der er meget af det du siger der er meget snævert...Prøv at tag alle aspekter med i dine overvejelser måske du så kommer nærmere det at kunne favne alle;-)

Endnu engang held og lykke i din fremtid..Håber for dig at du aldrig vil opleve en døende eller stå som barnløs...

Ja din holdning vil jeg aldrig forstå men tror og håber at det er fordi du har været forskånet for en masse!!

Kære Flemming Leer

Et klart angreb mht. din holdning, ikke af dig som person, jeg kender dig jo ikke – men angående dine stærke gener, går jeg ikke ud fra at det er briller jeg kan ane på dit profilbillede (hvis det er dig, kunne jo også være een af dine hjemmelavede, biologiske, originale børn eller lignende)? Hvis ja, går jeg ud fra, at brillerne ikke er med styrke?
Er det trods alt tilfældet; svagtseende, bygningsfejl eller lignende, må jeg i så fald byde på et sæt hornhinder, jeg giver engang (hvis jeg ryger først) – ellers kan det i værste fald blive dig mørke 110 år.
Må jeg opfordre til at åbne øjnene, blot for en kort stund?

- jeg skal ikke udtale mig om dine, ellers hyppigt nævnte, eksisterende eller ikke eksisterende familie, kære, omgivelser etc., jeg kender ikke deres eventuelle holdning til emnet, kun din, hvilken jeg kommenterer på nu;

Jeg studerer på Designskolen Kolding, og er pt. i færd med, at skabe en kampagne for organdonation. Du og jeg er tilsyneladende diametrale modsætninger, da du opfordrer til at takke nej til organdonation, og jeg tydeligvis omvendt.

Du undrer dig over at ”fuld tilladelse” står først på meldingen til organdonation?
I en søgen efter noget, noget man mangler, fx. en reservedel til en bil, formoder jeg oftere end ikke, at man ville efterspørge savnede, før man ville bruge udelukkelsesmetoden. ”Hej hr mekaniker må jeg spørge dig; har du et reservedæk du IKKE vil sælge mig? Eller her du et dæk du gerne vil sælge mig?”, det er en umiddelbart ulogisk indgangsvinkel, det er du nok i stand til at se (med eller uden briller)?
Men det umuliggøre jo ikke, at skrotte hele vognen fordi det manglende dæk forhindrer dig i at køre videre. Jeg håber blot majoriteten ville vente på en reservedel eller bidrage med een selv, hvis det skulle være nødvendigt?
Jeg beder en forhenværende militærmand om ikke, at stejle over det åbenlyse grove eksempel; menneske vs. reservedel til bil, hvilket er nemt, at respondere forarget på. Men hvis man kan tale åbent om døden, og sin holdning til ikke at hjælpe døende og barnløse, bør man ikke forarges over et børnebillede lig ”en gris er en flæskesteg”.
Kampagnen bliver provokerende, som dit indlæg mod organdonation, da jeg kraftigt anbefaler modsatte.
Jeg håber du vil se resultatet, en offensiv tvspot. Jeg går ikke ud fra, at jeg kan ændre din holdning, hvilket heldigvis ikke er mit eneste succeskriterium.

Du skriver ”Spred glæde..”, en opfordring i bydeform? Eller en militant ordre? Uanset hvad har en hel del heldigvis afkrydset "JA TAK" til organdonation, og derved efterlevet dit bud om, at sprede glæde. - og eftersom du efterfølgende skriver ”trods alt” er du tilsyneladende refleksiv i en grad, hvilken viser, at du er udmærket bevidst om, at din holdning er det modsatte af at sprede glæde, hvilket du tilsyneladende ganske fint udlever (ikke mindst udledt af besvarende blogindlæg). Det er mig blot en kende dobbeltmoralsk, og paradoksalt at du udstikker ordrer, som ikke er dig selv gældende?, men jeg kan forstå, at du førhen har bevæget dig indenfor politik?

Hvis en kunstig befrugtning giver "kunstige" børn, er de vel i og for sig indeholdende kunstige hjerter? Hvis pågældende vælger at donere sit? Vil du i så fald optage dette, hvis et sæt mekaniske reservedele skulle ramme dig i dit 109. leveår?

For at kunne donere omdiskuterede-, skal man naturligvis være i besiddelse af organer.
Klart at du ikke vil og/eller kan donere et ”hjerte”, når du tilsyneladende ikke er i besiddelse af et, men du skal være velkommen til, at benytte mit, hvis min cykelhjelm brister – det lyder som om at det ville falde i god jord (med resten af dine ”private” organer, når den tid kommer).

Men respekt for din tilstedeværelse og dine sorte, dog velformulerede indlæg og bemærkelsesværdige grundviden.

Held og lykke? (har man vel ikke brug for, hvis man er genetisk velkomponeret som du? 110 år - en gammel vogn, ved ikke hvem har brug for en ”rustik” lever alligevel?)

Bliv ved med at blogge, det bekræfter mig i min offensive-pudse-min-glorie-red-verden-næste-kærligheds-pladder-politisk-korrekte-naive-lyserøde-organdoner-barmhjertige gavmildhed, hvis nogen kan bruge mine reservedele så RIP mig, skrald mig når jeg dør!

Spred glæde, spred liv, red liv - Organdonation JA TAK!

Bedste Hilsner
Katrine Aa. inkl. 2 stk, nyre, 1 stk. lever, 1 stk. velfungerende hjerte, et sæt hornhinder, udmærket hudbetræk etc.

Hej Katrine,

Fint nok med mig, at du går ind for organdonation.

Jeg ved ikke om du ved det. Men faktisk er antallet af folk, der bruger enten briller eller kontaktlinser på 66 % af den danske befolkning. Læs mere her: www.si-folkesundhed.dk/upload/susy-kap8.pdf (side 18)

For mit eget vedkommende skal jeg heller ikke hverken have nogen hornhinder eller laseroperation.

Fortsat god dag.

Spred Glæde...trods alt :/

FlemmingLeer

Kære Flemming Leer

Jeg går i 9. klasse på Virklund Skole i Silkeborg og har projektopgave i denne uge. Vores overemne er ”skillelinjer” og jeg har valgt at have om organdonation.

Jeg har fundet din blog, som viser at du tydelig er imod organdonation og synes det er interessant at hører din mening.

Jeg er selv for organdonation og mine forældre som så. Jeg ser frem til at kunne melde mig i donorregisteret når jeg bliver 18 år.

Jeg vil gerne stille dig nogle spørgsmål, som jeg vil bruge til mit projekt. Du har måske svaret på noget lignende, men her får du dem. Okay?

Du har valgt at takke nej til, at være organdonor – Hvorfor?

Hvornår tog du denne beslutning? Og hvorfor der?

Du råder ligefrem andre mennesker til at takke nej til, at være organdonor. Hvorfor mener du, at andre skal følge dit eksempel?

Hvis vi kan rede liv, skal vi så ikke gøre alt vi kan for det?

Skal det være lovmæssigt, at befolkningen skal tage stilling til om de vil være organdonor?

Skulle danskerne kunne sælge og købe organer? Vil du ændre din mening pågrund af det?

Hvis du eller en kær af dig en dag skulle have brug for et nyt organ vil du stadig svarer nej?

Vil du nogensinde ændre din mening?

Det var hvis det! På forhånd tak!

Hej Gæst,

Tak for din kommentar.

Du har valgt at takke nej til, at være organdonor – Hvorfor?

Læs indlægget igen.

Hvornår tog du denne beslutning? Og hvorfor der?

Læs indlægget igen.

Du råder ligefrem andre mennesker til at takke nej til, at være organdonor. Hvorfor mener du, at andre skal følge dit eksempel?

Din antagelse om, at det åbenbart kun er acceptabelt at sige ja til organdonation bryder jeg mig ikke om. Du & andre bliver nødt til at acceptere, at der er nogen med en anden holdning til organdonation end dig selv. Det er også en del af demokratiet.

Det er fuldstændigt op til folks egen beslutning, om de vil følge mit eksempel eller ikke. Det er voksne mennesker, som selv må tage stilling ud fra det som de kommer frem til.

Hvis vi kan rede liv, skal vi så ikke gøre alt vi kan for det?

Jow. Der dør omkring 14.000 mennesker herhjemme i forbindelse med rygning hvert år. Skal vi ikke gøre alt for at redde dem ?

Skal det være lovmæssigt, at befolkningen skal tage stilling til om de vil være organdonor?

Nej, det skal efter min mening være op til folk selv at beslutte om de vil være organdonor eller ikke. Folk skal ikke have armen vredet rundt.

Skulle danskerne kunne sælge og købe organer? Vil du ændre din mening pågrund af det?

Nej. Mennesker skal ikke indgå som en del af et produktionsapperat på linje med en møtrik i industrien i en kapitalistisk økonomi. Det bryder jeg mig ikke om.

Hvis du eller en kær af dig en dag skulle have brug for et nyt organ vil du stadig svarer nej?

For mit eget vedkommende. Nej.

For andre vedkommende & jeg skulle matche genetisk. Så ved jeg det ikke.

Hvad andre beslutter sig for accepterer jeg selvfølgelig fuldtud.

Vil du nogensinde ændre din mening?

Det overvejende usandsynligt.

Det var det.

Skriv igen, hvis du har yderligere spørgsmål.

Kære Flemming

Mange tak for dit hurtige svar

Jeg respekter din mening og det var ikke meningen at fornærme dig på nogen måde. Jeg mener ikke selv, at mine spørgsmål viste at jeg er for organdonation.

Jeg mener også selv vi skal rede de mange rygere vi har i DK. Har selv mistet familie pågrund af det. Men jeg mener nu hvor vi har teknologien til rede folk ved at tage organer fra døde mennesker(der alligevel ikke skal bruge dem) skal vi gøre det! Det var bare det.

Jeg er dog selv lidt fornærmet over din hentydning til at jeg ikke er voksen. Jeg er måske meget yngre end dig, men det betyder ikke at min mening er mindre vigtig end din.

Tak for dine svar. Nogle var bruglige, andre ikke så meget. Tak fordi du tog din tid.

Hilsen Erica

Hej Erica,

Jeg forstår ikke din fornærmelse.

Jeg skrev ikke, at din mening er mindre værd fordi du er under 18 år. Det mener jeg overhovedet ikke. Den har selvfølgelig samme vægt som alle andres herhjemme.

Held & lykke med din projektopgave.

Spred Glæde...trods alt :/
FlemmingLeer