You are here

Øh, hvilken undskyldning ?

DR2 Deadline Mandag den 30. januar

Voldsom Optrapning af Muhammed-krisen

Her til aften undskyldte Jyllands-Posten - IKKE at avisen har bragt tegninger af profeten Muhammed, men at tegningerne kan havde stødt millioner af muslimer. Ellers brød mandagen på en voldsom optrapning i Mellemøsten af protesterne mod Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed.

Danskere, svenskere og nordmænd i Gaza er blevet bedt om at forlade området inden 72 timer, og samtidig blev Dannebrog brændt af flere steder på Vestbredden. I Egypten vedtog parlamentet i går at sende en deklaration ud til alle Egyptens ambassader, der kræver en officiel undskyldning fra Danmark og Norge og desuden opfordrer til boykot af danske varer. Og boykotten af danske varer har allerede bredt sig fra Saudi-Arabien til i alt 17 lande, heriblandt Pakistan.

Men det var også i dag, at statsminister Anders Fogh Rasmussen endelig brød sin tavshed i sagen efter flere dages hårdt pres. Statsministeren fastholder, at medierne i Danmark har ytringsfrihed.Vi følger udviklingen og reaktionerne i Mellemøsten og herhjemme. I studiet er det radikale folketingsmedlem, Naser Khader, og Marc Schade-Poulsen, der er sekretariatschef for menneskerettighedsnetværket, Euro-Mediterranean Human Rights Network. Peter Mogensen, der er tidligere spindoktor for Socialdemokratiet, analyserer, hvad Anders Fogh Rasmussen og regeringen kan gøre for at forhindre, at krisen løber endnu mere løbsk.

se Udsendelsen i Windows media player | DR2 Deadline

Vært var Kurt Strand