You are here

Præsidentvalg 2008

Indlæg om Præsidentvalget 2008 i amerika, USA

Optælling øger demokraters sejr i USA - Obama har 364 valgmænd mod McCains forventede 173

Optællingen af stemmer efter det amerikanske valg i tirsdags har nu tilføjet staten North Carolina til Barack Obamas pulje. Samtidig har optællingen i Oregon sikret demokraterne endnu en plads i Senatet.

Optælling øger demokraters sejr i USA (DR Online) (8. november 2008)

Bitre hollandske erfaringer bremser e-valg i Danmark

Selvom seks kommuner har ønsket det, er elektronisk stemmeafgivelse ikke på vej i Danmark. Historierne om problemer i det amerikanske valg spiller ingen rolle, men en hollandsk beslutning om at skifte tilbage til papir har gjort indtryk.

Stemmer, der registreres forkert eller stemmemaskiner, der bryder sammen. I kølvandet på det amerikanske præsidentvalg har skrækhistorierne om, hvad, der kan gå galt med stemmemaskiner, floreret, men det vil ikke få indflydelse på, om Danmark kommer til at bruge tilsvarende maskiner til kommende valg.

Nedbrud på valgmaskiner skabte lange køer og fup-sms'er

Højst to ud af seks elektroniske valgmaskiner virkede i et særligt udsat valgdistrikt i Ohio, og overalt i landet skabte problemer med valgmaskiner lange køer. Det skabte grobund for fup-sms'er og mails, der bad Obama-vælgere om at vente med at stemme til i dag.

Som ventet vandt demokraternes præsidentkandidat Barack Obama valget i nat - og som ventet tabte de elektroniske valgmaskiner i flere stater rundt om i landet, skriver Wired.com

Rekord antal stemmer afgivet, 64% stemte ved præsidentvalget 2008 (136 Mio. stemte)

Iflg. democracynow.org idag stemte et rekord antal vælgere ved præsidentvalget 2008. Procentandelen lå på 64% af de registrerede vælgere.

Det er op fra præsidentvalget i 2004, hvor 60.1% af vælgerne stemte (elections.gmu.edu).

Estimated 136M Vote in Record Turnout

Sider

Subscribe to RSS - Præsidentvalg 2008