You are here

Island

Landsforeningen SIND ønsker slutdato for brug af tvang over 48 timer i ny psykiatrilov

SIND Vejle lokalafdeling skriver idag:

Se Dr. Páll Matthíasson fra Island fortælle til høring i §71-tilsynet i Folketinget den 13. maj 2013, at i 1932 brændte en islandsk psykiatrisk læge spændetrøjer & bæltefikseringer i en ovn med én undtagelse. Det sidste eksemplar er nu udstillet i Altinget. Det Islandske parlament.

Når man i Island kunne stoppe brug af tvangsfikseringer helt tilbage i 1932, så kan vi også i Danmark i år 2014 stoppe brugen.

Halvdelen i beskæftigelse kan sagtens finansiere velfærdsstaten

Analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd offentliggjort idag viser, at Danmark ligger nummer 5 i andelen i beskæftigelse i hele Europa:

Internationale sammenligninger viser, at når man ser på andelen af befolkningen, der er i beskæftigelse, så er Danmark placeret i toppen. Derimod ser det værre ud, når man kigger på årlige arbejdstimer per beskæftigede i Danmark. Her ligger vi langt nede af listen.

Under sloganet ”Dyr efterløn eller varig velfærd” fra Venstres kampagne om at afskaffe efterlønnen, fremgår det, at det i dag kun er halvdelen af alle danskere, der er i arbejde.

Sammenligner man andelen af personer på arbejdsmarkedet i Danmark med andre lande, viser det sig imidlertid, at Danmark faktisk ligger helt i top med hensyn til den andel af befolkningen, der er i beskæftigelse.

Nordisk Råd kritiserer Danmark for at smide nordiske statsborgere ud

DR P1 Orientering d. 15. april 2010:

De nordiske lande har tradition for et tæt samarbejde, så de nordiske statsborgere kan rejse, arbejde og bosætte sig hvor de vil i Norden. Men nu har Danmark ændret kurs. Sidste år udviste Danmark ti borgere fra andre nordiske lande fordi de søgte om socialhjælp.

Billedmanipulation på TV2 Nyhederne om Islands Nej til udlandsgælden

I det hidtil klareste eksempel på billedmanipulation havde TV2 Nyhederne igår bragte de igår aftes d. 5. januar 2010 kl. 19 dette:

islands præsident med lukkede øjne tv2nyhederne 05. januar 2010 19 nyhederne

Bemærk Islands præsidents lukkede øjne.

Det blev fulgt at dette billede:

Sider

Subscribe to RSS - Island