You are here

retorik

retorik kan flytte mange.

EU sidestiller immigration med terror

Informations undersøgelse af, hvordan EU-kommissærerne for Retlige og Indre Anliggender i årene 1995-2007 har omtalt immigration, viser, at det længe har været kutyme at sidestille immigration med kriminalitet og terror.

I en tale om grænseoverskridende kriminalitet, som kommissær Anita Gradin holdt i Strasbourg den 20. november 1997, udpegede hun de mange alvorlige problemer, som EU i hendes øjne burde håndtere. Flygtninge blev nævnt allerførst:

»Jeg tænker mere specifikt på flygtninge så vel som organiseret kriminalitet, narkohandel, kvinde- og børnehandel samt svindel og korruption.«

Stop Hetzen 1. juni 2011: Antv indslag fra Youtube

Mennesker med handicap behandles uanstændigt og har ingen stemme, der gør, at de bliver hørt.

Stormødet i Nyborg den 1. juni 2011 samlede godt 700 mennesker, der vil vise, at nu MÅ det være slut. I valgkampen skal der tænkes strategisk, så også de, der ellers ikke kan blive hørt, har mulighed for at gøre deres demokratiske ret gældende.

Skrigehalsen Pia Kjærsgaards forbud mod parabolantenne

Jørgen Flindt Petersen skrev i et læserbrev i Information d. 4. november 2010:

Pia Kjærsgaards kamp mod paraboler og arabiske tv-kanaler er et klasseeksempel på en DF-retorik, der bygger på en farlig blanding af manglende vid, fordomme og evnen til at ændre sine argumenter efter, hvad der lige i øjeblikket er mest belejliget.

Gå aldrig væk fra demokratiet

Carsten Jensen har skrevet denne retoriske perle (i gammeldags forstand) som tak for at modtage Ebbe Kløvedal Reichs demokratipris:

Kære alle sammen,

Prøv at forestille jer et smil, der på engang er undskyldende, sårbart, en lille smule bedrøvet og så dog alligevel fuld af et ukueligt lyssyn. Forestil jer et ansigt fuld af udtryk, der kan minde om Benny Andersens digte omsat til stilfærdig mimik. Forestil jer en mand, der taler lige så meget med sine pauser som med sine ord.

Sider

Subscribe to RSS - retorik