You are here

finanslov 2012

finanslov 2012

Statskassen får igen ekstra pensionsskat fra PAL-afgift på Kr. 45 Mia. i 2012

Staten har i år udsigt til rekordindtægter fra skatten på pensionsafkast. Finansministeriet har siden 2004 samlet undervurderet pensionsafkastskatten med mere end 150 mia. kr.

PAL-indtægterne ventes ifølge Finansministeriet i år at sætte rekord med godt 43 mia. kr., hvilket er knap 38 mia. kr. mere, end ministeriet tidligere budgetterede med i Finansloven for 2012.

Lappeløsninger på dagpengeforringelsen æder besparelse op

Den dagpengeforringelse som Venstre, Konservative & Dansk Folkeparti indførte med genopretningspakken i 2010, som skulle give ialt Kr. 1.640 Mio. i besparelse i 2013 er efterhånden ved at være spist op af Helle Thorning-Schmidt regeringens egne tiltag & indrømmelser til Enhedslisten.

6 måneder ekstra til dagpengeramte til 1. januar 2013

På finansloven for 2012 fik Enhedslisten udskudt dagpengeforringelsen fra 4 til 2 år med 6 måneder, som løb op i Kr. 170 Mio.

21.509 mangler sosu praktikpladser - 32.636 med tekniske skoler

Tal fra SOSU-skolerne afslører, at Undervisningsministeriets praktikpladsopgørelse er mangelfuld. Reelt mangler omkring 21.509 elever en praktikplads.

Ifølge landets social- og sundhedsuddannelser har SOSU-skolerne i år måttet afvise 10.382 kvalificerede ansøgere, fordi de mangler praktikpladser. Det er flere, end der er optaget.

Vejle: Danmark kan få bøde for overtrædel​​se af finanspagt​​en

Pressemeddelse fra Enhedslisten Vejle:

Igår var der 11 forsamlet i Bygningen Vejle for at høre Enhedslistens medlem af Folketinget Henning Hyllested. Der var en livlig debat imellem deltagerne & Henning.

Han kunne blandt andet fortælle, at der skal indføres en budgetlov der opstiller strenge krav til udgifter i både regioner, kommuner & for staten. Hvis Danmark ikke fastsætter en streng nok eller laver automatik nok i budgetloven, så kan Danmark blive idømt en bod på Kr.1,5 Mia. Den bod går i EUs kasse. Det er de andre EU-lande i finanspagten, som kan indbringe den danske budgetlov for EU-domstolen.

Sider

Subscribe to RSS - finanslov 2012