You are here

EUs finanspagt 2012

Afskaf Budgetloven

Læserbrev i Vejle Amts Folkeblad den 2. maj 2019 af Flemming Leer Jakobsen, folketingskandidat Vejle Syd, Enhedslisten:

Martin Sikær fra Socialdemokratiet i Vejle Byråd er i Vejle Amts Folkeblad 27. april 2019 talsmand for at bruge nogle af de mange penge i kassen på velfærd. Det er prisværdigt. Men han glemmer i samme åndedrag at fortælle, at budgetloven er indført af Helle Thorning-Schmidt-regeringen.

Velfærdsstater i EU klarer sig bedst i krisen

DR P1 Orientering den 9. januar 2013:

En række EU-lande er fanget i en nedadgående økonomisk spiral med faldende omsætning, voksende arbejdsløshed og faldende indtægter. Andre, som Danmark, klarer sig indtil videre meget godt - takket være bedre fungerende arbejdsmarkeder og velfærdssystemer.

Den økonomiske teori bag EUs nedskæringspolitik indeholdt en regnefejl

Det akademiske grundlag for hastig gældsreduktion – Europas valgte krisestyringsredskab – smuldrer. Endnu en markant analyse er blevet miskrediteret. ’Der er ikke megen videnskabelig opbakning til den nuværende strategi tilbage,’ siger eksperter. Men ingen forventer en kursændring i EU.

Alt skulle gøres for at undgå, at et lands gæld oversteg 90 procent i forhold til BNP, for derefter ville landets vækst styrtdykke, havde de to tidligere IMF-økonomer påvist i deres analyse fra 2010.

21.509 mangler sosu praktikpladser - 32.636 med tekniske skoler

Tal fra SOSU-skolerne afslører, at Undervisningsministeriets praktikpladsopgørelse er mangelfuld. Reelt mangler omkring 21.509 elever en praktikplads.

Ifølge landets social- og sundhedsuddannelser har SOSU-skolerne i år måttet afvise 10.382 kvalificerede ansøgere, fordi de mangler praktikpladser. Det er flere, end der er optaget.

Sider

Subscribe to RSS - EUs finanspagt 2012