You are here

Fælles Europæisk Intern sikkerhedsagentur (Future Group)

Den totale overvågning med udveksling af data med USA

Justitsminister redegør for europæisk total-overvågning

Justitsministeren uddyber nu indholdet af den kontroversielle Future Group rapport fra EU, der foreslår total overvågning. Det sker efter kritik fra Europaudvalget.

Ifølge flere politikere blev rapporten lemfældigt behandlet i Folketingets Europaudvalg, fordi justitsministeriet på en række punkter ikke orienterede udvalget godt nok om indholdet af den kontroversielle rapport.

Det resulterede i, at Danmark nu har givet EU mandat til at arbejde videre med de omfattende forslag.

Intensiv overvågning i EU er højt på dagsordenen

DR P1 Orientering d. 29. september 2008:

Overvågning 760731_overvaagning_smll.jpgIntensiv overvågning af borgerne står også øverst på EU's dagsorden. Fremover skal computere automatisk finde frem til mistænkelige personer ved at samkøre oplysninger.

Computere skal i fremtiden finde frem til personer, der måske kan mistænkes for at planlægge eller have begået en forbrydelse. Det skal de gøre, ved automatisk at sammenkoble en strøm af digitale informationer om, hvad vi siger i telefonen, hvordan vi bevæger os gennem byen, hvor vi overfører penge til, hvad vi skriver om os selv på internet og meget mere.

Næste skridt i EU's politi- og sikkerhedssamarbejde skal derfor være at sammenkoble computere i EU - at give mulighed for at få adgang til alle hinandens oplysninger og på den måde gøre det muligt at regne ud, hvem, det er værd at holde særligt øje med.

Justitsminister risikerer samråd om EU-overvågning

Kun syv dage har det taget den nyudnævnte justitsminister at risikere et samråd. Årsagen er en række "blanke svar" om kontroversiel EU-overvågning. Dansk Folkeparti kræver klare svar fra regeringen.

Justitsminister risikerer samråd om EU-overvågning (Computerworld.dk)

Danmark godkender total-overvågning uden debat

Folketingets Europaudvalg har foreløbigt sagt ok til kontroversiel total-overvågning i EU uden politisk debat. Udvalget fik ikke forelagt rapporten og fik en overfladisk orientering fra Justitsministeriet.

Danmark godkender total-overvågning uden debat (Computerworld.dk)

Sider

Subscribe to RSS - Fælles Europæisk Intern sikkerhedsagentur (Future Group)