You are here

Dublin-forordningen (konventionen)

Rule 39: Danmark sender asylansøger til Grækenland trods forbud fra domstol

En asylansøger, der havde fundet vej til Danmark, er blevet sendt tilbage til Grækenland.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol blokerer ellers for tilbagesendelser til Grækenland, hvor asylsystemet er brudt sammen.

Men politiet har alligevel udsendt asylansøgeren før domstolen kunne nå at gribe ind.

Asylansøgeren er altså tilbage i Grækenland, og det er meget bekymrende, siger  generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

Domstol bremser 155 danske udvisninger til Grækenland

Menneskerettighedsdomstol skrider ind over for udvisning af 155 asylansøgere til Grækenland.

Dansk Flygtningehjælp har anmodet Menneskerettighedsdomstolen om at trække i nødbremsen over for de danske overførsler af asylansøgere til Grækenland ved at anvende den såkaldte Rule 39-procedure, der medfører et forbud mod udsendelse. Og helt ekstraordinært har domstolen altså i går valgt at imødekomme 155 anmodninger på én gang.

/ Domstol bremser 155 danske udvisninger (information.dk) (17. september 2010)

Menneskerettighedsdomstol stopper udsendelser til Grækenland

Danmark kan ikke sende en asylansøger retur til Grækenland i de tilfælde, hvor asylansøgeren risikerer at blive forfulgt i sit oprindelige hjemland. Det understreger Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der har sat Rule 39 i kraft. Den regel forhindrer, at Danmark tvangshjemsender en asylansøger, inden sagen er behandlet ved en dansk domstol.

Andreas Kamm
, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, er glad for at asylansøgerne nu har krav på at få deres sag behandlet i Danmark.

Sider

Subscribe to RSS - Dublin-forordningen (konventionen)