You are here

Luk Lejren

Luk Lejren var en aktion for at åbne Sandholmlejren d. 25. oktober 2008.

Højreekstremister bag hærværk mod S-banenet

Højreekstremister har taget ansvaret for det overlagte hærværk mod Banedanmarks S-togsnet lørdag formiddag, da asylaktivister strømmede til Luk Lejrens demonstration og aktion.

En pressemeddelelse, der er underskrevet »Traingang«, tager på en nazistisk hjemmeside ansvaret for hærværk mod Banedanmarks S-togsnet lørdag den 25. oktober – og begrunder hærværket politisk.

Henrik Dahl kan selv lukke skuffen - skrub af din båtnakke !

I kølvandet på Luk Lejren aktionen igår kommer "kommentatoren" Henrik Dahl (HD) i Politiken: Sociolog: Luk lejren-demonstration gavner DF med den udmelding, at aktionen skulle gavne Dansk Folkeantiparti. Rationalet i hans ulogik er, at den omtale af den "voldelige" aktion skulle frastøde vælgerne og skubbe dem i armene på DF.

Medierne fremstiller asylansøgere i Sandholm-lejren som bange, men de jublede faktisk over Luk Lejren aktionen

Se bl.a. dette her billede af politiets videoovervågning af demonstranterne (Modkraft.dk), og endnu engang overvåger politiet demonstranterne ved luk lejren aktionen (Modkraft.dk).

Hvad sker der med videoerne ? Kan vi være sikre på, at de bliver slettet ?

Modkraft.dk havde denne artikel igår, som bl.a. skriver:

De eneste voldelige ved Luk Lejren aktionen i Sandholmlejren var politiet

Denmarkonline.dk har modtaget følgende via e-mail:

Lise Møller Christensen og Mona Ljungberg fra Støttekredsen for Flygtninge i Fare skriver:

luk lejr aktion retur til Allerød station 25. oktober 2008 med et banner, som siger - sammen imod racisme på flere sprogEn usandhed bliver ikke mere sand jo flere gange den gentages.

Heller ikke selvom det er af Danmarks to største fjernsynskanaler: DR og TV2.

Som deltager i demonstrationen "luk lejren" lørdag, kan vi ikke genkende det billede Danmarks to største tv-kanaler har tegnet af demonstrationen. En gennemgang af avisernes websider giver stort set ikke bedre resultat.

Det eneste dramatiske i den demonstration var det store politiopbud og politiets uhæmmede brug af tåregasgeværer både mod den lille gruppe aktivister, der havde forladt demonstrationen og ind mod de mange demonstranter, der stod fredeligt foran Sandholm og blot demonstrerede. Her i blandt en asylsøger, der fik et skud tåregas med af politiet på vejen. Er vi i Iran eller Danmark spurgte han ? 

Sider

Subscribe to RSS - Luk Lejren