You are here

TERM modellen

(The Extended Reattribution and Management Model) udbredt af Århus Universitet

Derfor kan systemet godt lide at du er psykisk syg

Bente Stenfalk har kæmpet for syge borgeres ret til rigtig behandling. Læs hendes angreb på det hun kalder den 'bio-psyko-sociale sygdomsmodel'.

Langsomt men sikkert er den officielle sygdomsopfattelse i Danmark, og i kommunernes Danmark, ved at blive overtaget af psykiatrien.

Er Jobudvalget Vejle tilhænger af term modellen ?

Læserbrev i Vejle Amts Folkeblad den 18. oktober 2013 af Flemming Leer Jakobsen:

Gitte Frederiksen (GF) medlem af Jobudvalget i Vejle byråd skrev i VAF den 8. oktober 2013, at hun vil ændre alle de kritisable forhold som kom frem på borgermødet den 3. oktober i Bygningen Vejle. Men GF har som medlem af Jobudvalget siden 2009 et politisk medansvar for forholdene. GF har åbenbart i et valgår pludseligt travlt ved håndvasken.

Men GF har sammen med det forenede byrådsparti været med i samtlige budgetforlig til & med i år. Budgetforlig, som har ført til massive besparelser på velfærden. GF kunne passende oplyse om, hvor mange desperate henvendelser, hun har modtaget over forholdene på Jobcenter Vejle.

GF & resten af Jobudvalget skal også forklare, hvorfor der bliver udleveret folder af sagsbehandlerne fra Forskningsklinikken for Funktionelle lidelser i Århus ? En klink, som drives af Per Fink kreatør af TERM modellen. En model som ser det som sin fremmeste opgave at ændre alle fysiske smerter til psykiske lidelser. Vel at mærke lidelser, som Per Fink selv har kreeret. Han anerkender blandt andet ikke fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom & piskesmæld. Det er diagnoser, som alle er optaget på WHOs ICD-10 diagnose liste.

Har Jobudvalget i Vejle kommune ved formand Christa Laursen, Anja Daugaard, Morten Kristensen, GF, Martin Sikær Kristensen, Vagn Åge Jensen, Gerda Hagemann Pedersen (& Pernille Moesby Laursen medlem frem til 2012) vedtaget at tiltræde TERM-modellen ?

Hvad er Jobudvalgets hensigt med at tilsidesætte disse anerkendte diagnoser ?

Kan Vejle kommune gratis henvise borgere i Vejle kommune til forskningsklinikken i Århus ?

Men tilbage står, at vælgerne ved sidste valg trak en nitte ved at stemme på Gitte. Især dem, som har haft kontakt med Jobcenter Vejle.

Gruppesøgsmål på vej mod kommuner for ulovlig sagsbehandling & manglende retssikkerhed

Fra / I Klemme i det kommunale System idag på Facebook:

Josephine Ulnits har lavet følgende opslag, som vi mener er yderst interessant.

Kære Alle her i gruppen - jeg vil kontakte advokatfirmaet Elmer og Partnere og høre dem om mulighederne for et kollektivt søgsmål mod kommunerne samlet (hvilket er statsforvaltningen, tilsynet med kommuner og regioner) og deres måde at behandle syge på, hvor vores retssikkerhed tilsidesættes, vores læger, speciallæger og behandlere underkendes og hvor man nægter os den indtægt, vi er berettiget til ifølge loven. Jeg tror, det vil være lettere at få dem til at acceptere at føre sagen, hvis vi på forhånd er mange, som gerne vil være med som klienter. Indtil nu har jeg 33 mennesker tilmeldt som mulige sagsøgere.

Klage sendt til Tilsynet ved Statsforvaltningen om afslag på aktindsigt fra Klinik for Funktionelle lidelser

Jeg klagede igår over et afslag på aktindsigt fra Klinik for Funktionelle Lidelser (FFL) i Århus, som jeg har fundet ud af indeholder forkerte oplysninger.

Igennem Facebook har jeg fundet ud af, at praktiserende læger her i Region Syddanmark henviser til forskningsklinkken.

I deres afslag skrev FFL at de ikke havde nogen opgørelse, da alle i Region Syddanmark skal henvises via Psykiatrisk Afdeling ved OUH i Odense.

Det passede ikke.

Nu må jeg se, hvad Tilsynet ved Statsforvaltningen siger til det.

Sider

Subscribe to RSS - TERM modellen