You are here

Landbrug

EU fastslår: Ingen tvivl – overforbrug af antibiotika til husdyr skaber farlige resistente bakterier

"Både hos mennesker og dyr er der konstateret en klar forbindelse mellem forbruget af antibiotika og den tilsvarende udvikling af resistente bakterier. Det gælder for de fleste kombinationer, der er undersøgt.

I nogle tilfælde er der også fundet en sammenhæng mellem antibiotikaforbruget hos dyr og udvikling af resistens i bakterier fra mennesker.

Projektet er gennemført ved hjælp af data fra 2011 og 2012 fra EU-lande samt enkelte andre; i alt 26 lande er repræsenteret."

Vækstpakken 2013 øger vandregningen med 35 - 40 procent

Fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr fortæller i et svar til Enhedslistens Per Clausen, at vandregningen for husholdningerne kommer til at stige med 35 - 40 procent efter lempelse af vandafgiften til erhvervslivet i vækstplanen 2013.

Roundup ender i grundvandet i strid med regler for godkendelsen

Det betyder, at glyphosat, aktivstoffet i sprøjtemidler Roundup, er sivet ned gennem markerne og har forurenet grundvandet.

Det er i strid med reglerne for godkendte pesticider, som netop ikke må sive ned i grundvandet.

Sagen har vakt stor opsigt, fordi glyphosat er verdens - og Danmarks - mest udbredte sprøjtemiddel. Salget herhjemme steg i 2010 til 1.179 tons.

Fransk forskning viser risiko ved genmanipulation & round up

DR P1 Orientering den 20. september 2012:

Ny forskning fra universitet Caen i Frankrig viser, at genmanipulerede fødevarer og plantegifte fører til alvorlige sygdomme hos rotter.

Forskningen kan risikere at ændre hele diskussionen om brugen af genmanipulerede fødevarer, afgrøder og plantegifte fuldstændig.

Af Aske Munch

Sider

Subscribe to RSS - Landbrug